Αγρυπνία τελέστηκε την Τρίτη στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου, προς τιμήν του Οσίου Γέροντα Παΐσιου. Σύμφωνα με το agrinioreport.com, οι πιστοί που προσέρχονταν προσκυνούσαν την εικόνα του Οσίου, αλλά και ένα κάστανο το οποίο είχε δώσει ο Παΐσιος πριν από 27 χρόνια σε έναν φοιτητή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κάστανο, που είχε ευλογήσει ο Παΐσιος, είχε δοθεί συγκεκριμένα στον πατήρ Κωνσταντίνο Καντάνη, όταν ως φοιτητής τον είχε επισκεφθεί το 1990. (Κι όποιος θέλει το πιστεύει!)

 

Όταν έβαλα την είδηση στο Facebook μου

 

ήρθε και το -κατά τη γνώμη μου- πολύ εύστοχο σχόλιο που έκανε ο Θανάσης Σαμαράς:  

 

Δείτε τώρα πόσο μικρό είναι,
γιατί σε λίγο θα υπάρχει σε κάθε σπίτι κομματάκι από αυτό το κάστανο.

 

Το καλύτερο σχόλιο για το κάστανο που είχε βράσει ο Άγιος Παΐσιος και προσκύνησαν οι πιστοί

 

Με χιούμορ είπε μια μεγάλη αλήθεια για το εμπόριο -συχνά όχι από την ίδια την Εκκλησία- ψεύτικων κομματιών από το «τίμιο ξύλο» ή απ' τη «ζώνη της Παναγίας». 

 

Όταν συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι πιστοί που τα αγοράζουν, κατά βάθος ξέρουν ότι δεν πρόκειται όντως για αληθινά κομμάτια, κι ας πωλούνται ως τέτοια, σταμάτησα να οργίζομαι με την απάτη.

Και οι αγοραστές νιώθουν χαρούμενοι -μάλιστα συχνά τα κομματάκια ξύλου ή υφάσματος τους δίνουν, μέσω αυθυποβολής, ψυχική δύναμη- και οι πωλητές θησαυρίζουν και μένουν έτσι όλοι ικανοποιημένοι. Ή σχεδόν όλοι...