Η φωτογραφία είναι από την «Καθημερινή». Οι φωτογράφοι παρατεταγμένοι παρακολουθούν τα «επεισόδια»! Οι μολότοφ έχουν καταντήσει μια γραφικότητα της "συνιστώσας" αριστεράς. 


Παρατηρείστε ότι ακριβώς δίπλα από τους φωτογράφους είναι παρατεταγμένοι άλλοι γνωστοί-άγνωστοι από τους οποίους έχει ζητηθεί να περιμένουν και να ρίξουν την μολότοφ με το «τρία, δύο, ένα, πάμε». 

 

Mέσω του buzz, όπου διάβασα κι αυτά τα σχόλια:

 
από cinto πριν 9 ώρες  

Τους δίνουν και μπισκότο μετά, όπως στους σκύλους;

από inlovewithlife πριν 6 ώρες  

Η αλήθεια είναι ότι η ρίψη μίας μολότοφ είναι προϊόν της κοινωνίας του θεάματος, τόσο γι αυτόν που ετεροκαθοριζόμενος από το θέαμα τη ρίχνει όσο και γι' αυτούς που λυσαλλέα την αναπαράγουν ή την εφευρίσκουν, όπως το mega με πλάνα του καλοκαιριού σε πρόσφατη απεργία. Επίσης, είναι αλήθεια ότι τα ΜΜΕ έχουν καταφέρει να εξομοιώσουν στα μυαλά των αδαών μία συγκεκριμένη συνιστώσα των εγχώριων κοινωνικών κινημάτων με τη μολότοφ ενώ είναι κάτι πολύ παραπάνω (ας ρίξει κανείς μία ματιά οποτεδήποτε στο ημερολόγιο του ιντυμίντια και θα καταλάβει). Είναι όμως περισσότερο αλήθεια ότι πέρα από πρωτοπορίες της βίας υπάρχει και η βία της κοινωνικής εξέγερσης, που αντιπαρατίθεται στην βία του κράτους, έχει τη δυνατότητα να αποκτά χαρακτηριστικά συντακτικής εξουσίας και μπορεί να απειλήσει τους υπάρχοντες συσχετισμούς εξουσίας. 

Πίσω λοιπόν από φαρσοκωμωδίες εγκυμονούνται και στιβαρές πραγματικότητες. 
Η στιβαρή πραγματικότητα είναι ότι μία μολότοφ είναι γραφική. Καθόλου γραφικοί δεν θα είναι οι μετασχηματισμοί που θα γίνουν είτε προς χειρότερο (όπως μέχρι τώρα) είτε, ελπίζω, προς το καλύτερο.


-------------------------


[+]

Λευτεριά στον G.I. Joe.

 

 

Δεκάχρονα συμμετείχαν στα επεισόδια στην Πάτρα!