Από τότε που ξεκίνησε το σάιτ του enikos.gr έχει καθημερινά ζώδια. Και παρ' ό,τι δεν είμαι και τρελός φαν των ζωδίων (μόνο του Starfax) γενικώς δεν μπορώ να τον ψέξω γιατί κι εμείς έχουμε ζώδια. Κι εδώ που τα λέμε έχουμε τα ίδια ζώδια! Η Λάιφο έχει την καλή δημοσιογράφο-συγγραφέα Τζούλη Αγοράκη που την πληρώνει (εκτός των άλλων) για να γράφει κάθε μέρα τέλεια κείμενα 800 λέξεων - τα μεσάνυχτα. Και κάθε επόμενο πρωί, τα ίδια κείμενα, λέξη προς λέξη αλλά χωρίς το όνομα της Τζούλης Αγοράκη, μπαίνουν στο σάιτ του Χατζηνικολάου. Εδώ και έναν μήνα! Και πιθανότατα για πάντα!

 

Η πρώτη μου σκέψη ήταν να συνεννοηθούμε με το Χατζηνικολάου να μοιραζόμαστε το μισθό της αστρολόγου, δηλαδή να της δίνει κι αυτός τα μισά (!). Εξάλλου, μισή ντροπή δική μας μισή δική του κι όπως είπα και στην αρχή όλοι παίρνουμε κείμενα από αλλού (βάζοντας βέβαια ποιος τα έγραψε ή ένα ΕΝΕΡΓΟ λινκ!). Όμως το να παίρνεις μια καθημερινή στήλη άλλου, κάθε μέρα, και να τη βάζεις χωρίς το όνομά του (ακόμα και με "Πηγή: enikos") και να τη βάζεις αιωνίως στο εμπορικό σάιτ σου απ' το οποίο βγάζεις λεφτά... Ε, αποφάσισα να το διασκεδάσω.

 

Αφού κάποιος έπαιρνε κάθε πρωί τα ζώδια, κόπι πέιστ, θα μπορούσα να προσθέσω μερικές φράσεις, σαν κλείσιμο του ματιού, ώστε να σταματήσει. Έτσι, έψαξα τι ζώδιο είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου (ΖΥΓΟΣ) και αποφάσισα να του στείλω ένα μήνυμα μέσω του ζωδίου του. Κι έτσι στο σημερινό STARFAX

 

 

 στην πρόβλεψη για τον ΖΥΓΟ πρόσθεσα μερικά δικά μου για το enikos, με αποτέλεσμα το ζώδιό του να γράφει τα εξής (με bold όσα πρόσθεσα):

 

ΖΥΓΟΣ

Σήμερα έχεις ανάγκη από στοργή, κανάκεμα και ξεκούραση απ’ τα  εμπόδια της καθημερινότητας.

Επίσης καλό θα ήταν να σταματήσεις επιτέλους αυτό που κάνεις εδώ κι ένα μήνα, να παίρνεις δηλαδή τα ζώδιά και να τα βάζεις στον eνικό σου. Είπαμε, μια φορά εντάξει, δύο, δέκα, είκοσι. Είναι όμως ώρα να σταματήσεις και να αφήσεις τα ζώδιά μας στη θέση τους, αρκούν εδώ. Μπορεί η δουλεία να συνεχίσει να σφίγγει σαν σάρκινη μέγγενη, αλλά τις ανάσες σου μπορείς και πρέπει να τις πάρεις.

Στο φωνάζουν όλες σου οι νευρώσεις σου. (Μην περιμένεις να πάθεις νευρικό κλονισμό και να καταλήξεις στα εφημερεύοντα  για να το καταλάβεις!)


Ξύπνησα το πρωί και μπήκα στο enikoς σίγουρος πως είχαν, επιτέλους, σταματήσει να κλέβουν το STARFAX και πως το θέμα θα τελείωνε - και σιγά και το θέμα, μ' όλα όσα γίνονται γύρω μας.

Μπαίνοντας όμως στο σάιτ του είδα πως είχε συμβεί κάτι ακόμα καλύτερο!

 

 

 

 

Τα ζώδια ήταν και σήμερα εκεί! Με άλλο τίτλο κλασικά ("Τι σας περιμένει") και καμία αναφορά στην πραγματική αρθρογράφο.

Κατέβηκα με αγωνία στο ζώδιο του Χατζηνικολάου...

 

 

 

 

 

Και, ναι, το είχε δημοσιεύσει αυτούσιο! 

 

(Αναρωτιέμαι αν το διάβασε ακόμα ή όχι!)

 

Δεν έγινε και τίποτα, το ξαναλέω, harmless fun. Το ότι αντιγράφει κάθε μέρα αυτή τη στήλη -ίσως και άλλες, δεν έψαξα όλο το σάιτ του- είναι μια χαριτωμένη υποσημείωση στη σκλήρή καθημερινότητά μας. Υποθέτω ότι τώρα όμως θα σταματήσει.

 

Αν και, ενδόμυχα, ελπίζω να συνεχίσει, ώστε να "πειράζω" το STARFAX κάθε μέρα, επινοώντας έξαλλες χαρές ή σουρεαλιστικές καταστροφές, στέλνοντας κρυπτικά μηνύματα και κλείνοντας το μάτι - μέχρι, τελικά, να με πάρουν χαμπάρι...

 

 

(εικόνα: Matt Groening

 

 

ΥΓ.  Τα ζώδια αφαιρέθηκαν, ο enikos απάντησε ότι υπήρχε πηγή (και να το δεχτούμε... δεν ήταν αυτό το θέμα μου άλλωστε. Για ένα μήνα δεν υπήρχε ούτε ενεργό λινκ ούτε όνομα συντάκτη), και παρ' ό,τι δεν υπήρχε πάντα και σε όλα πηγή, το θέμα θεωρείται λήξαν. Και πιστεύω ότι δεν θα τα ξαναπάρουν.

 

Περιέργως, ο Νίκος Χατζηνικολάου ζήτησε συγνώμη και παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος. Οι αρχισυντάκτες του enikos πουλούν τρελίτσα (καλά κάνουν) και νιώθουν δικαιωμένοι επειδή βρήκαν κάποια άρθρα στα οποία έγραφαν κάτω-κάτω ένα σκέτο: Πηγή Lifo - τη στιγμή που κι εγώ βρήκα διάφορα που δεν έγραφαν καν αυτό (αν πρόσθεσαν εκ των υστέρων και σ' αυτό 'πηγή', να το αυθεντικό screenshot) ενώ πέρα από μένα, αυτό το απέδειξαν και άλλοι. Αυτό για τον Χατζηνικολάου που πήγε να με βγάλει ψεύτη - δεν περίμενα ότι θα χρειαζόταν να βάλω 'αποδείξεις', φαντάστηκα ότι θα έλεγαν "ναι κάναμε γκάφα" και θα τελείωνε. Αυτοί νιώθουν και δικαιωμένοι από πάνω! 

 

Ας μη νιώθουν καθόλου δικαιωμένοι οι enikoi, εκτιμούμε όμως το χιούμορ...

 

Το μόνο ενδιαφέρον που βγήκε απ' αυτή την ιστορία είναι πως αν αντί για κακεντρέχεια και γκρίνια και μηνύσεις και πρόστιμα αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα με καλόκαρδο χιούμορ, όλα θα είναι καλύτερα (και θα είσαι και πιο αποτελεσματικός). 

 

:)