Η Ξένια Καλογεροπούλου εξομολογήθηκε ότι «υπέφερε» στον κινηματογράφο, αλλά στο θέατρο ήταν γενικά ευτυχής. 

 

«Έχω πρόβλημα με τη μοναξιά», δήλωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega, ενώ αναφέρθηκε και στην περίοδο που προσπαθούσε να γίνει μητέρα. «Πέρασα κάποια χρόνια που δυσκολευόμουν να κάνω παιδί και δεν τα κατάφερα, αυτό ήταν ένα βάσανο», είπε. 

 

«Υπέφερα στον κινηματογράφο, γιατί πολύ συχνά γίνονταν λίγο βιαστικά τα πράγματα και λίγο πρόχειρα και καμιά φορά ήταν πολύ κακά τα σενάρια. Καμιά φορά το ευχαριστιόμουν. Στο θέατρο ήμουν πιο ευτυχής γενικά», περιέγραψε η ηθοποιός. 

 

Η αγαπημένη της ταινία, είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά, ήταν το «Πριν τα μεσάνυχτα». «Εκεί δούλεψα για πρώτη φορά έτσι όπως ήθελα να δουλεύω. Ήταν εντελώς άλλου είδους δουλειά από αυτή που είχα γνωρίσει στον ελληνικό κινηματογράφο, ούτε και ξένες ταινίες που είχα κάνει αρκετές δεν ήταν ιδιαιτέρως καλές. Αυτή η τελευταία ήταν μια μαγεία, ήταν μια ευτυχία να δουλεύω με αυτούς τους ηθοποιούς και αυτό τον σκηνοθέτη. Είμαι τυχερή που το πρόλαβα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Η κ. Καλογεροπούλου εξήγησε πώς άρχισε να γράφει το βιβλίο της με τίτλο «Πριν τα ξεχάσω». Περιέγραψε ότι κάτι ήθελε να γράψει, αλλά δεν είχε καμία καλή ιδέα. 

 

«Πήγα στον Βόλο γιατί με έκαναν επίτιμη καθηγήτρια. Ένα επίτιμο πρόσωπο οφείλει να βγάλει ένα λογύδριο, θα βγω στο αμφιθέατρο, τι θα πω; Έπαθα μια τρομερή αγωνία και πέρασα νύχτες άυπνες να σκέφτομαι τι θα πω. Και με αυτό άρχισα να θυμάμαι πολλά πράγματα, ορισμένα που έλεγα πως τα έχω ξεχάσει. Το μυαλό μας είναι ένα σκοτάδι που υπάρχουν μικρά- μικρά φωτάκια που αναβοσβήνουν και αυτές είναι οι αναμνήσεις που σβήνουν σιγά σιγά. Λέω πρέπει να τα σημειώσω κάπου. Άρχισα να γράφω ένα βιβλίο που λέγεται “Πριν τα ξεχάσω”», εξήγησε.