Η βία δεν είναι μόνο σωματική, υπογράμμισε η Παυλίνα Βουλγαράκη, μιλώντας για την κακοποιητική σχέση την οποία έχει βιώσει στο παρελθόν. 

 

Η τραγουδίστρια περιέγραψε πώς μία φίλη της αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και τη βοήθησε, ενώ επεσήμανε και τους κινδύνους της ψυχολογικής κακοποίησης μέσα σε μία σχέση. 

 

«Ήταν σωματική βία και σεξουαλική βία. Ήταν μία πολύ κακοποιητική σχέση. Δεν ήταν ακριβώς σχέση, ήταν αυτό που θέλεις να φύγεις από τη σχέση και με το που το καταλάβει ο άλλος, δεν μπορείς να φύγεις. Ήταν η προσπάθειά μου να λήξω μια επαφή που δεν μου ταίριαξε και τελικά ο άλλος βγήκε... εγκληματίας», είπε αρχικά η Παυλίνα Βουλγαράκη, μιλώντας στο podcast Mic2. 

 

«Με βοήθησε πάρα πολύ μια κολλητή μου φίλη, που κατάλαβε τι συνέβαινε. Είδε στο πρόσωπό μου κάποια σημάδια και στα χέρια, που δεν έβγαζαν νόημα. Κατάλαβε ότι με έχει χάσει από το περιβάλλον της κάποιες εβδομάδες. Κάπως τα κατάφερε και εντόπισε πού ήμουν εγώ με αυτόν τον τύπο και ήρθε και μας βρήκε. Τον χειρίστηκε με έναν τρόπο, ώστε να με αφήσει να φύγω, ότι “η κοπέλα χρειάζεται να πάει στο νοσοκομείο, είναι επικίνδυνο πια αυτό που κάνεις, είσαι καλό παιδί”... Τον χειρίστηκε άψογα», διηγήθηκε. 

 

«Με το που βρήκα την πρόσβαση και την επαφή με τον έξω κόσμο, εξαφανίστηκα και δεν με ξαναείδε ποτέ», συμπλήρωσε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει προσπαθήσει να έρθει σε επαφή μαζί της αλλά «απευθύνθηκα σε κάποιους ανθρώπους και με βοήθησαν». 

 

Όμως, εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια, έπειτα από αυτό παρατήρησε ότι συνέχισε να κάνει κακοποιητικές σχέσεις, που δεν εμπεριείχαν σωματική, αλλά ψυχική βία. «Κι εγώ έλεγα, σαν παιδάκι, “αφού δεν με χτυπά, που ο άλλος με χτυπούσε, δεν είναι βία, καλά είμαι” και έμενα. Δυσκολεύτηκα να διακρίνω το φάσμα της βίας», παραδέχθηκε. 

 

«Όταν το κατάλαβα έσπασα το pattern, είμαι πάρα πολύ υπερήφανη για αυτό, πάνε πολλά χρόνια», σημείωσε και τόνισε πως ο λόγος που μιλά για αυτό είναι πως «η βία είναι και άλλα πράγματα, δεν είναι μόνο η σωματική, μπορεί να την πατήσεις». 

 

Κάποια γυναίκα, σημείωσε, μπορεί να σκεφτεί ότι την ίδια δεν τη χτυπά ο σύντροφός της ενώ έχει ακούσει να συμβαίνει σε άλλες γυναίκες. «Και θα σου ρίξει την αυτοπεποίθηση, θα σου αντιμιλήσει, θα σου φωνάξει, δεν θα σε αφήσει να πας με τις φίλες σου ή θα σου πει τι θα φορέσεις. Δεν το καταλαβαίνεις ότι πάλι είσαι σε μια άκρως κακοποιητική και τοξική σχέση για την ψυχική σου υγεία», υπογράμμισε.