Για το πώς τον κέρδισε το τραγούδι από την Ιατρική μίλησε ο δημοφιλής τραγουδιστής, Πάνος Κιάμος, δίνοντας λεπτομέρειες για την παιδική του ηλικία και την αγάπη του για τη μουσική.

 

«Μεγάλωσα σε μία οικογένεια με πολύ αγάπη, νιώθω ευλογημένος, και μπόρεσα να ασχοληθώ με αυτό που αγαπάω» επεσήμανε, αρχικά, και συνέχισε: «Δεν γινόταν να γλιτώσω από το σχολείο αν και σαν παιδί δεν ήθελα να διαβάσω. Δεν υπάρχει παιδί που να θέλει να διαβάσει. Επειδή, όμως, μια φορά με είχαν πιάσει αδιάβαστο, προτιμούσα να τρώω δυο ώρες στο σπίτι μου και να προσέχω στην παράδοση ώστε την άλλη μέρα να είμαι εντάξει παρά να νιώσω ξανά αυτή την αμηχανία. Εγώ διάλεξα την Ιατρική γιατί με τα Αρχαία δεν τα πήγαινα καθόλου καλά. Διάβασα λοιπόν και τη διάλεξα χωρίς να την αγαπάω».

 

Θυμήθηκε ότι συνήθιζε να διαβάζει με ακουστικά στ' αυτά, κάτι που εκνεύριζε τη μητέρα του γιατί δεν μπορούσε να καταλάβει πώς μπορεί να συγκεντρωθεί.

 

Όταν έφτασε την Γ' Λυκείου και έδινε πανελλήνιες εξετάσεις, ένα ατύχημα του άλλαξε τη γνώμη για την Ιατρική.

 

«Κάποια στιγμή περνάνε τα χρόνια, δίνω εξετάσεις και περνάω τα τρία από τα τέσσερα μαθήματα και μου λέει η μάνα μου, "ένα μάθημα έμεινε, το χρωστάς για την Ιατρική, του χρόνου θα πας και θα σκίσεις". Εγώ, όμως, είχα πάρει τα μηνύματα. Πριν από κάποιους μήνες, λίγο πριν δώσουμε εξετάσεις, ένας φίλος μου ήταν με την μηχανή και είχε ένα ατύχημα. Όχι σοβαρό, αλλά έσπασε το πόδι του ο άνθρωπος. Επειδή ήταν και συμμαθητής μου πήγα να τον δω. Και μόλις τον βλέπω, λιποθυμάω! Τόσο καλή σχέση έχω εγώ με το αίμα».

 

Η εμπειρία του αυτή, του απέδειξε πως «δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνω αυτό το επάγγελμα. Ακόμα και τώρα τις φοβάμαι τις ενέσεις. Δηλαδή φοβάμαι τα πάντα, ό,τι έχει σχέση με αίμα και δεν είμαι για γιατρός. Εκεί λοιπόν κατάλαβα ότι τέλος η Ιατρική».

 

Έδωσε πανελλήνιες έχοντας πάρει την απόφασή του και τελικώς ξεκίνησε τις οντισιόν. «Ρωτούσα όλα τα μαγαζιά πότε ξεκινούν και πήγαινα, δεν πήρα ούτε τηλέφωνο, ούτε τίποτα».