Ο αξέχαστος παπάς στη Χίο και η πρώτη Ανάσταση που πρέπει να δεις

Ο αξέχαστος παπάς στη Χίο και η πρώτη Ανάσταση που πρέπει να δεις Facebook Twitter
8

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στα χωριά και στην πόλη της Χίου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Το politischios.gr ήταν εκεί και κατέγραψε για ακόμη μια φορά τον π. Χριστοφόρο Γουρλή που κάθε χρόνο κλέβει την παράσταση:

Το έθιμο σημειολογικά συνδέεται με την Ανάσταση του Χριστού που σπάει τα δεσμά του θανάτου.

Η Πρώτη Ανάσταση - δηλαδή ο Μέγας Εσπερινός - γιορτάζεται από την Εκκλησία , στις 9 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό χρόνο της Αναστάσεώς Του Χριστού, αφού κανείς δεν τον είδε την ώρα εκείνη, αλλά πιστοποιήθηκε όταν βαθιά χαράματα οι Μυροφόρες γυναίκες πήγαν στο μνημείο για να αλείψουν το σώμα Του με αρώματα. Έτσι το Μέγα Θαύμα της Ανάστασης σηματοδοτείται την ίδια μέρα με την αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως, το είπε: «Η χειραφέτηση μας κατέστρεψε. Ο άνδρας πρέπει να βάζει όρια»

It's Viral / Κι όμως, το είπε: «Η χειραφέτηση μάς κατέστρεψε. Ο άνδρας πρέπει να βάζει όρια»

Κανείς δεν κατάλαβε τι πυροδότησε τη σούπερ αμήχανη, έως ακατάλληλη, συζήτηση ανάμεσα στη Νανά Παλαιτσάκη και την Ελεονώρα Μελέτη, όμως αυτά ακούστηκαν την ώρα που γυναικοκτονίες, βιασμοί και παρενοχλήσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Η ανάσταση "πιστοποιήθηκε" ; Να λετε πάντα " σύμφωνα με τη χριστιανική λατρεία" κλπ Δεν εχει πιστοποιηθεί καποιο γεγονός. Όσο κι αν εχουμε συνηθίσει να το ακούμε, η ζωή, διδασκαλία, θάνατος κλπ του Ιησού, δεν υπαρχει σε κανενα ιστορικό βιβλίο ή πηγή. Τα ευαγγέλια ΔΕΝ αποτελούν ιστορικά κείμενα.
Και 8000 "οχι" να του ρίξετε γεγόνος είναι ένα,οτι δεν υπάρχει ιστορικό ντοκουμέντο που να αποδεικνύει οτιδήποτε.Ο ιστορικός της εποχή ο οποίος γεννήθηκε το 37 μχ Ιώσηπος Φλάβιος ο οποίος εγραψε πρώτος την ιουδαϊκή αρχαιολογία δεν κάνει καμά αναφορά σε ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός,ακόμα και ένα κομμάτι που λέγεται ότι αναφέρεται η έλευση και η ιδιότητα του χριστού είναι αποδεδειγμένα παραποίηση.
Μόνο τα άμφια να προσέξει να τα κοντύνει λίγο γιατί έτσι που πετάγεται σαν τον μπατμαν μην φάει καμιά σαβούρδα.Κατα τα άλλα δυστυχώς δεν γνωρίζουμε την ακριβή ώρα της αναστάσεως γιατί για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις.
Ο πατήρ Χριστοφόρος είναι ένας πολύ ευγενής, φιλόξενος και καλοπροαίρετος άνθρωπος! Τον έχω γνωρίσει με άσχετη αφορμή και παρότι άθρησκη με έκανε να νιώσω μεγάλη οικειότητα.Καμία σχέση με άλλους παπάδες. Κρίμα που το ράδιο αρβύλα τον έκραξε τότε.