Στο θέμα των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, που βρέθηκε στο πρωινό του ΑΝΤ1.

 

«Ναι. Είναι μία παλιά ιστορία αυτή. Ο Μαυρίκης το είχε πει και ο ίδιος. Θυμάμαι την ιστορία όταν πρωτομπήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε στο υπόγειο μία αίθουσα από την οποία κρέμονταν καλώδια.

 

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, χαρακτήρισε εκείνες τις εποχές πολύ άσχημες και σκοτεινές και τις συνέκρινε με το σήμερα, που πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην. 

 

»Ήταν όλη η αίθουσα παρακολουθήσεων. Ήταν ξηλωμένα καλώδια, όσα μπορέσαν να πάρουν τελευταία στιγμή μαζί τους».

 

»Έχει ενδιαφέρον το εξής πως κάποια στιγμή στο μέσο της θητείας του Ανδρέα Παπανδρέου, μαθαίνω ένα πρωινό ότι κυκλοφορούν κασέτες δικές μου, στην Ομόνοια, σε κάποιους περίεργους και ύποπτους κύκλους, με προσωπικές συνομιλίες.

 

»Αμέσως κάνω μία δήλωση για υπανθρώπους όπου δέχομαι ένα τηλέφωνο από κάποιον κύριο, ο οποίος μου λέει το εξής: Είστε η κα Παπανδρέου; λέω μάλιστα και μου λέει είμαι ο προσωπικός σας ωτακουστής, είμαι από την τότε ΚΥΠ και έχω χρεωθεί 50 χιλιάδες ώρες παρακολούθησης αλλά δεν είμαστε υπάνθρωποι. Κάποιος έχει δώσει εντολή άνωθεν να σας παρακολουθούμε» θυμάται.

 

Η χήρα του Ανδρέου Παπανδρέου συνέχισε λέγοντας πως «Καταλαβαίνετε τι ανατριχιαστικό ήταν να νιώθεις ότι παρακολουθείσαι».

 

«Το είπα στον Ανδρέα» θυμάται. «Αυτός ο κύριος μου ζήτησε συνάντηση. Ο Ανδρέας μου είπε σε παραλαλώ Δήμητρα δεν θα τον δεις μόνη σου, θέλω να είναι και ο διευθυντής της ασφάλειας. Πράγμα το οποίο έγινε γιατί προφανώς αυτός ο κύριος ήθελε να με εμπλέξει κάπου» λέει.

 

Συνεχίζει δε, λέγοντας πως «Εγώ κατάλαβα από αυτή την ιστορία ότι κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ και πολιτικής θέλαν να παρακολουθήσουν μήπως γίνει και κάποια υποτροπή εκ μέρους μου και να πουν στον Ανδρέα ότι «αυτή είναι η κυρία η οποία παντρεύτηκες». 

 

«Εγώ ήμουν η αχίλλειος πτέρνα του Ανδρέα κι αυτή χτυπούσαν» είπε μεταξύ άλλων χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως άνανδρο, όπως εξάλλου το 'χει χαρακτηρίσει τότε σε ομιλία του και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

 

Επισήμανε δε, ότι τότε δεν υπήρχε και ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων.

 

Σημείωσε ότι παρακολουθούσαν και τον Ανδρέα Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους. Σε  ό,τι αφορά στην υπόθεση Ανδρουλάκη, η Δήμητρα Λιάνη είπε ότι δεν πιστεύει ότι έγινε για πολιτικούς λόγους.