Δανάη Μπάρκα για MadWalk: «Δεν ταυτίστηκα με άνθρωπο, πώς γίνεται η μόδα να μου κλείνει το παράθυρο;»

Δανάη Μπάρκα για MadWalk: «Δεν ταυτίστηκα με άνθρωπο, πώς γίνεται η μόδα να μου κλείνει το παράθυρο;» Facebook Twitter
0

Το παράπονό της εξέφρασε η παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα για την επιλογή των μοντέλων στο show «MadWalk 2022», καθώς δεν είδε την ποικιλομορφία που ανέμενε.

«Άκουσα χθες στο MadWalk όλους τους ανθρώπους που είπαν 420 φορές τη λέξη αυτοπεποίθηση, εκατομμύρια φορές τη λέξη στερεότυπα. Βλέπω ένα show 2-3 ώρες και βλέπω ένα κορίτσι plus size στην αρχή κάπου, μετά άλλο ένα κορίτσι να περνάει κάποια στιγμή και να εξαφανίζεται. Ακόμη και σε ένα act που το προλόγισαν ως ότι αγαπάει το plus size άρχισαν να βγαίνουν μοντέλα με τις 90-60-90» σημείωσε αρχικά η παρουσιάστρια, η οποία, όπως είπε, θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις της. 

Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για πάταξη των στερεοτύπων τη στιγμή που δεν παρουσιάζονται διαφορετικά πρότυπα.

«Με ποιον τρόπο πας να πατήσεις όλα τα στερεότυπα και με ποιον τρόπο θέλεις να καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση όταν λες στον μισό πληθυσμό μιας χώρας ότι ξέρεις τι; Λάμψη και ομορφιά είναι μόνο αυτό. Είναι ωραία να φαίνεται η κλείδα σου, τα πόδια σου. Που είναι συγκλονιστικό, έβλεπα κορίτσια εκ πάγλου καλλονές και τις θαύμαζα. (…) Δεν ταυτίστηκα με άνθρωπο. Με έκανε να πω ότι δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ» παραδέχθηκε. 

«Από τη μία θα λέμε πάμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση και από την άλλη αν δεν ταυτιστούμε όλοι, πώς θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση; Σε έναν κόσμο που τα κορίτσια περνάνε τόσο δύσκολα, και τα αγόρια. Με bullying, καταθλίψεις, δύο χρόνια εγκλεισμού. Όλα παίζουν ρόλο» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, η κα Μπάρκα τόνισε πως δεν αρκούν τα λόγια, απαιτούνται και ανάλογες επιλογές. «Δεν μου αρκεί η βιομηχανία της μόδας να λέει ότι πατάει τα στερεότυπα, αλλά να το δείξει. Δεν υπάρχει μόνο το πρότυπο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην πασαρέλα. Πώς γίνεται η μόδα να μου κλείνει το παράθυρο για να μπορώ να ονειρευτώ αυτό το ρούχο σε μένα, εκείνο του ρούχο σε μένα; Πίστευα ότι φέτος θα το αλλάξουν. Θα δω και γεμάτα και petite κορίτσια. Δεν τα είδα». 

It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ