Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα!

Μια εφηβική αγάπη γεννιέται στο διαδίκτυο, ποιος όμως βρίσκεται στ’ αλήθεια στην άλλη πλευρά; Η νέα παράσταση των Μορφών Έκφρασης πραγματεύεται το δικαίωμα των παιδιών να έχουν μια ασφαλή διαδικτυακή ζωή μέσα από μια παραγωγή γεμάτη από μουσική και χιούμορ.

 

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, η αλεπού και το ελάφι» δίνει την αφορμή στην Άννα Σεβαστή Τζίμα να συνθέσει μια σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού, όπου το δάσος γίνεται η αστική ζούγκλα και ο κυνηγός αυτός που στήνει παγίδες στο διαδίκτυο.

 

κείμενο - σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα 
παίζουν: Μαρία Ιωάννου, Γιώργος Χουσάκος, Δημήτρης Σκούρτης, Πέλια Γιαννουλάτου 
ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυρ. 17:00 (εκτός από τις Κυριακές 25 Δεκεμβρίου & 1 Ιανουαρίου)
πρεμιέρα: 6/11

 

Rock Καλικάντζαροι

 

Θέατρο Μορφές Έκφρασης

 

Το ροκ χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ επιστρέφει για να μας θυμίσει πως η αγάπη μπορεί τα πάντα να νικήσει! Με χιούμορ και πολλή μουσική, το έργο μεταφέρει στα παιδιά σπουδαία διδάγματα για τη ζωή, αναδεικνύοντας πως η δύναμη της αγάπης και η αποδοχή της διαφορετικότητας κάθε ανθρώπου μπορούν να κάνουν θαύματα, καθώς μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμα και τους τρομερούς καλικάντζαρους σε υπέροχα πλάσματα!

 

Όλη η μουσική της παράστασης παίζεται επί σκηνής από τους ηθοποιούς-μουσικούς που συμμετέχουν σε αυτήν. Δίνουν έτσι στα παιδιά την ευκαιρία να βιώσουν τη δημιουργία του ήχου από ζωντανούς οργανοπαίχτες! Τα παιδιά συμμετέχουν με πολύ οργανωμένο τρόπο, από τη θέση τους, στον ρυθμό, δημιουργώντας με τη βοήθεια των ηθοποιών ένα ολοκληρωμένο μουσικό κομμάτι, αποτελώντας παράλληλα μέρος της ορχήστρας.

 

κείμενα - σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα 
πρωτότυπη μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Κώστας Παπάζογλου 
συμμετέχουν 7 ηθοποιοί-μουσικοί: Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου, Δανάη Στεργίου, Αλίκη Ζωγράφου, Κώστας Παπάζογλου, Πέλια Γιαννουλάτου, Βαρβάρα Ραμπαούνη
παραστάσεις: Δεκέμβριος 2022, Ιανουάριος 2023

 

Το αερόστατο της Ειρήνης

 

Θέατρο Μορφές Έκφρασης

 

Οι Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη παρουσιάζουν το Αερόστατο της Ειρήνης σε κείμενο και σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα. Ένα έργο που απαντά στη σύγχυση των καιρών και στα κανόνια μ’ ένα παιδικό αερόστατο. Μια μουσικοθεατρική παράσταση που μας καλεί να πούμε «όχι» στον πόλεμο και να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε το αερόστατο της ειρήνης να σκορπίσει χαρά σε όλο τον κόσμο.

 

κείμενο - σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
πρωτότυπη μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης & Παραμυθένια Ορχήστρα (Δημήτρης Σκούρτης, Άννα Σ. Τζίμα, Κώστας Παπάζογλου) 
σκηνικά: Archlabyrinth 
παίζουν: Μαρία Ιωάννου, Αντώνης Φλώρος, Δημήτρης Σκούρτης, Αλίκη Ζωγράφου, Κώστας Παπάζογλου  
ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάβ. 18:00 (εκτός από τα Σάββατα 24 & 31 Δεκεμβρίου)

 

Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα, 210 3464903, 210 3464002

 

Οδηγός Θεάτρου