O Όλιβερ Τουίστ, παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς μεταφέρεται και πάλι στη σκηνή σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη με έναν ανανεωμένο 20μελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών. Ο Δημήτρης Πιατάς, ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ και η Νίκη Παλληκαράκη αναλαμβάνουν εμβληματικούς ρόλους του έργου, ενώ ο ανερχόμενος ηθοποιός Κωνσταντίνος Τσουμπάρης ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα.

 

Μια θεατρική υπερπαραγωγή που παρουσιάζει την ιστορία του παιδιού που έγινε σύμβολο, του Όλιβερ Τουίστ, μέσα από μια φρέσκια σκηνοθετική ματιά. Τα πλούσια κοστούμια και σκηνικά της Μαρίας Φιλίππου, τα video-art της Ερατώς Τζαβάρα, η πρωτότυπη μουσική και τα live τραγούδια του Γιάννη Οικονόμου και οι χορογραφίες της Χριστίνας Φωτεινάκη δημιουργούν μια παράσταση εξαιρετική, που ντύνει με τους φωτισμούς του ο Αργύρης Θέος.

 

Όλιβερ Τουίστ

 

Ο Ντίκενς, μέσα από αυτό το έργο, στηλιτεύει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στην Αγγλία του δέκατου ένατου αιώνα, σε μια κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων. Καταλήγει όμως με μια νότα ελπίδας και αισιοδοξίας, υποστηρίζοντας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει και η αθωότητα, η αλήθεια και η αγνότητα, αρετές που ανάγονται στην ουσία της παιδικότητας, μπορούν να διασωθούν ακόμα και μέσα σε ένα περιβάλλον ανέχειας και κοινωνικών ανισοτήτων.

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Όλιβερ Τουίστ».

 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 254 0300

 

Οδηγός Θεάτρου