Το Αγγέλων Βήμα κλείνει δεκαοκτώ χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας και γιορτάζει την ενηλικίωσή του με ένα φιλόδοξο ρεπερτόριο θεατρικών έργων, βασισμένων σε λογοτεχνικά κείμενα-σταθμούς που έρχονται για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή. Όλα τους έχουν αποτελέσει τη βάση βραβευμένων ταινιών, όμως τώρα το Αγγέλων Βήμα ανιχνεύει την ουσία τους και ψαύει την ψυχή τους, μακριά από κινηματογραφικές μεγαλοστομίες.

 

Υπέροχος Γκάτσμπυ

Αμερική του Μεσοπολέμου, της Ποτοαπαγόρευσης και της τζαζ. Μια εμβληματική ερωτική ιστορία όπου η αθωότητα και ο ρομαντισμός του Γκάτσμπυ κονταροχτυπιούνται με τον κυνισμό, τον εγωισμό, το αριβισμό και την ανθρωποφαγική διάθεση του περιβάλλοντός του. Ένα από τα 100 καλύτερα βιβλία του 20ού αιώνα γίνεται θεμέλιο για ένα θεατρικό έργο συναρπαστικό και αληθινό. 

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση Υπέροχος Γκάτσμπυ.

 

Ανατολικά της Εδέμ

 

Ενηλικιωνόμαστε με κλασικούς
Ανατολικά της Εδέμ

 

Ο Τζων Στάινμπεκ, Νόμπελ Λογοτεχνίας 1962, με το Ανατολικά της Εδέμ μάς έχει παραδώσει ένα έργο ζωής και υψηλής πνοής. Αμερική 1900. Μια κακοποιημένη γυναίκα καταφεύγει στην πόρτα του Αδάμ Τρασκ. Αυτός την ερωτεύεται. Γεννιούνται δίδυμα αγόρια.Αυτός τής ετοιμάζει έναν Παράδεισο. Όμως τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα έρχονται σκληρές αποκαλύψεις και η συντριβή ενός κόσμου.

 

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για την παράσταση Ανατολικά της Εδέμ.

 

Αντίο, Βερολίνο 

Ο νεαρός συγγραφέας Κρίστοφερ Ίσεργουντ φτάνει στο Βερολίνο στις αρχές της δεκαετίας του ’30, όταν εκεί εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού. Ζει και καταγράφει τον αντιφατικό κόσμο της επίπλαστης και επιφανειακής ρηχότητας και ξενοιασιάς από τη μια, της εφιαλτικής πραγματικότητας, των διώξεων και των διακρίσεων του ναζισμού από την άλλη, ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο επιβεβαιώνει τη σεξουαλική του ταυτότητα και «γίνεται ένα με το είδος του». Μυθιστόρημα-βάση της ταινίας των 8  Όσκαρ με τίτλο Καμπαρέ

 

προσαρμογή: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
σκηνοθεσία: Σταμάτης Μπαντούνας
Από τον Φεβρουάριο του 2023

 

Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα

 

Ενηλικιωνόμαστε με κλασικούς
Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα

 

Το ωριμότερο έργο του Τέρενς Ράττιγκαν. Αυτό που εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα ιψενικό τρίγωνο, όπου μια ευαίσθητη γυναίκα εγκαταλείπει έναν επιφανή σύζυγο που τη λατρεύει για έναν άνεργο πιλότο μαχητικών αεροπλάνων, είναι στην ουσία η ρεαλιστική ανατομία μιας κοινωνίας που ασφυκτιά φυλακισμένη σε παράλογες συμβάσεις, ανόητα «πρέπει» και ανώφελα διλήμματα.

 

Βρείτε πληροφορίες για την παράσταση Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα εδώ.

 

Chicago

Η Maurine Dallas Watkins έγραψε το θεατρικό έργο-σάτιρα Chicago το 1926 με υλικό από τις δίκες μιας νοικοκυράς και μιας τραγουδίστριας που είχαν κατηγορηθεί για τον φόνο των συντρόφων τους και αθωώθηκαν το 1925. Εκείνο το θεατρικό έργο έκανε επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ το 1927, έγινε ταινία και πολύ αργότερα αποτέλεσε τη βάση για την ταινία Chicago των 6  Όσκαρ. Τώρα, το αρχικό πνευματώδες και αστραφτερό θεατρικό έργο της Watkins έρχεται στο Αγγέλων Βήμα, τιμώντας μια εξαιρετική συγγραφέα που από επιλογή αποσύρθηκε πολύ νωρίς, πάνω στη μεγάλη της δόξα. 

 

σκηνοθεσία: Ανδρονίκη Αβδελιώτη
Από τον Φεβρουάριο του 2023

 

Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να μείνει από μένα 

 

Ενηλικιωνόμαστε με κλασικούς
Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να μείνει από μένα 

 

Το χρονικό της Τέτης Σώλου ανάβει ένα κεράκι μνήμης για τα «Κορίτσια», πολλά από αυτά προσφυγοπούλες που πέρασαν από το δημόσιο μπορντέλο του Πειραιά (1873). Αυθεντικά λόγια Γυναικών πλέκονται με αυθεντικούς ήχους του Μάρκου, του Δελιά, του Καρίπη, του Παπάζογλου και του Εσκενάζη σε μια παρηγορητική παράσταση με άγριο θέμα. 

 

Βρείτε πληροφορίες για την παράσταση Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να μείνει από μένα εδώ

 

Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, 210 5242211

 

Οδηγός Θεάτρου