Θέατρο Βέμπο

Όταν πέθανα

Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο θέατρο Βέμπο, απ’ όπου ξεκίνησε, μαζί με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, γράφοντας και σκηνοθετώντας μια «ξαφνιαστική δραματιζόμενη» κωμωδία. Ένας άνθρωπος πεθαίνει και ξαφνικά βρίσκεται όρθιος στο νεκροταφείο, καθώς ένα από τα νεύρα του δεν έχει πεθάνει και συμπαρασύρει τα υπόλοιπα. Ανατινάζεται το σύμπαν του κι έτσι στα τριήμερά του περιμένει στο νεκροταφείο να συζητήσουν μαζί του όλοι οι αρμόδιοι. Γέλιο, με ένα σκοτάδι που έγινε φως, ίντριγκες, πάθη και δύο διαφορετικές πλευρές του ίδιου ανθρώπου ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία.

 

Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18 , 210 5229519

Από τον Δεκέμβριο

 

Θέατρο Αλάμπρα

Εγώ, εγώ κι εγώ

10 παραστάσεις που θα κάνουν παρέα στο θεατρόφιλο κοινό όλο τον χειμώνα

 

Το θέατρο Aλάμπρα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μαύρη κωμωδία του Φλοριάν Ζελέρ σε μετάφραση-διασκευή της Λουίζας Μητσάκου και σκηνοθεσία-χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου. Ο Μισέλ, ένας ώριμος άντρας, πετυχημένος επαγγελματίας, συνειδητοποιεί μέσα από απανωτές κωμικές καταστάσεις και ξεκαρδιστικές ανατροπές ότι η ζωή του όλη είναι μια απάτη αλλά και μια αυταπάτη. 

 

παίζουν: Φάνης Μουρατίδης, Εβελίνα Παπούλια, Γιώργος Συμεωνίδης, Χρήστος Σπανός, Ευγενία Παναγοπούλου, Γιάννης Ζαραγκάλης, Δημήτρης Ψύλλος

Θέατρο Αλάμπρα, Στουρνάρη 53 , 210 522 0120

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετ. 19:00, Πέμ. 20:00, Παρ. 21:00, Σάβ. 18:00 & 21:00, Κυρ. 19:00 

 

Η Σμύρνη συναντιέται με την Κωνσταντινούπολη

10 παραστάσεις που θα κάνουν παρέα στο θεατρόφιλο κοινό όλο τον χειμώνα

 

Η Άννα Βαγενά ενσαρκώνει δυο σπουδαίες Ελληνίδες: Την «Αγγέλα Παπάζογλου», τη Σμυρνιά πρόσφυγα από το ομώνυμο έργο του Γιώργη Παπάζογλου και τη «Λωξάντρα», τη θρυλική κοκόνα της Πόλης, από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου.

 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή

Λωξάντρα - Αγγέλα - Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Θέατρο Προσκήνιο

Ο Γλάρος του Άντον Τσέχωφ

ΕΠΕΞ 10 παραστάσεις που θα κάνουν παρέα στο θεατρόφιλο κοινό όλο τον χειμώνα

 

Το γνωστό έργο του Ρώσου συγγραφέα, σαν μια αναρώτηση γύρω από τη θεατρική λειτουργία, την αναπαράσταση και τις μεθόδους της.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ο Γλάρος» εδώ.

 

Θέατρο Βεάκη

Αινιγματικές Παραλλαγές 

ΕΠΕΞ 10 παραστάσεις που θα κάνουν παρέα στο θεατρόφιλο κοινό όλο τον χειμώνα

 

Οι Αινιγματικές Παραλλαγές του Eρίκ-Eμανουέλ Σμιτ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια - Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, επιστρέφουν στο θέατρο Βεάκη με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Ο Αμπέλ Ζνορκό είναι ένας συγγραφέας βραβευμένος με Νόμπελ που ζει μόνος, αποτραβηγμένος, αποφεύγοντας τα πάντα, και ειδικά τους ανθρώπους. Έχοντας πρόσφατα εκδώσει το 21ο του βιβλίο που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, δέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον πολιορκεί από καιρό.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Αινιγματικές Παραλλαγές» εδώ.

 

Θέατρο Πόλη

Μαύρη Σαμπούκα

ΕΠΕΞ 10 παραστάσεις που θα κάνουν παρέα στο θεατρόφιλο κοινό όλο τον χειμώνα

 

Μετά από αμέτρητες «τελευταίες παραστάσεις» και μια sold-out καλοκαιρινή περιοδεία, η Μαύρη Σαμπούκα κάνει φινάλε με την «platinum» εκδοχή της. Ο Τόλης Παπαδημητρίου ανανεώνει για τελευταία φορά το ήδη σαρωτικό του κείμενο κι έρχεται, μαζί με τον Αντώνη Στάμο, να χαρίσουν 100 λεπτά γέλιου μέχρι δακρύων. Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ!

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Μαύρη Σαμπούκα» εδώ.

 

Θέατρο Αλκυονίς

Συρανό

ΕΠΕΞ 10 παραστάσεις που θα κάνουν παρέα στο θεατρόφιλο κοινό όλο τον χειμώνα

 

Ο Γιώργος Νανούρης, ο Μιχάλης Σαράντης και η Λένα Παπαληγούρα συναντιούνται ξανά στο θέατρο Αλκυονίς. Μετά τις πετυχημένες παραστάσεις Κατερίνα, Αίας και Ιφιγένεια η εν Ταύροις, οι τρεις καλλιτέχνες ξαναβρίσκονται για το ανέβασμα του Συρανό του Εντμόν Ροστάν. Μαζί τους ένας εξαιρετικός θίασος.

 

μετάφραση - διασκευή: Στρατής Πασχάλης

σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, 210 8828100

Από 24/11 

Εταιρεία ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

Felicità

ΕΠΕΞ 10 παραστάσεις που θα κάνουν παρέα στο θεατρόφιλο κοινό όλο τον χειμώνα

 

Η Σεμίνα Διγενή διηγείται ένα παράτολμο πείραμα, ένα παιχνίδι, όπου οι ήρωες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εναλλάσσονται στους ρόλους του θύτη και του θύματος.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Felicità» εδώ.

 

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Διάλεξε τον θάνατό σου, αγάπη μου

ΕΠΕΞ 10 παραστάσεις που θα κάνουν παρέα στο θεατρόφιλο κοινό όλο τον χειμώνα

 

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών αποτελούμενο από την Κοραλία Καράντη, την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τον Πάνο Σταθακόπουλο και τον Γιώργο Γεροντιδάκη.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου, αγάπη μου» εδώ.

 

Θέατρο Ζίνα

Ο θάνατος του εμποράκου

ΕΠΕΞ 10 παραστάσεις που θα κάνουν παρέα στο θεατρόφιλο κοινό όλο τον χειμώνα

 

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Άρθουρ Μίλερ με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν. Γραμμένο το 1949, θεωρείται το κορυφαίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα και πραγματεύεται τη ζωή του Γουίλι Λόμαν, ενός πλανόδιου πωλητή που ζει μπερδεμένος μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, εγκλωβισμένος στο αμερικανικό όνειρο. 

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ο θάνατος του εμποράκου» εδώ.

Οδηγός Θεάτρου