Elizabeth

Το νέο έργο της Ιωάννας Πορτόλου θυμίζει πίνακες της Αναγέννησης.

LIFOTEAM 4.4.2019 | 00:00

Η νέα χορογραφική δουλειά της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας χορού Griffón, εμπνευσμένη από ένα πρόσωπο-σύμβολο της παγκόσμιας ιστορίας, φέρνει το έργο Elizabeth στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας για τρεις παραστάσεις στις 4, 5 και 6 Απριλίου.

 

Μετά το Risk (2018) και με την ίδια δυνατή χορευτική ομάδα, το Elizabeth έρχεται ως φυσική συνέχεια στην πολύχρονη χορογραφική ενασχόληση της Ιωάννας Πορτόλου με το απρόβλεπτο στοιχείο της ανθρώπινης φύσης.

 

Με σαφείς αισθητικές και σημασιολογικές αναφορές στην τέχνη της αναγέννησης και του μπαρόκ, το έργο ανιχνεύει διαχρονικές ανθρώπινες αναζητήσεις και υπαρξιακά ερωτήματα, πάθη και αδυναμίες.

 

Ο ζόφος, η αγνότητα, η απόγνωση, η γαλήνη, η έκσταση, η βία, η στοργή, το θείο και το φθαρτό συνυπάρχουν εναλλασσόμενα στο κάθε σώμα, συνθέτοντας έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο πίνακα.

 

Οι τέσσερις χορευτές στη σκηνή (Ιωάννα Αποστόλου, Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαΐδης, Ηλίας Χατζηγεωργίου) περνούν «αθόρυβα» από τη μια κατάσταση στην άλλη, υιοθετώντας πληθώρα ρόλων υπό τους ηλεκτροακουστικούς ήχους του σταθερού συνεργάτη της ομάδας Αντώνη Παλάσκα.

 

Οι διάσπαρτες καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης, ανοιχτές αναφορές σε έργα τέχνης–σύμβολα για τον δυτικό πολιτισμό λειτουργούν ως μια δίοδος επικοινωνίας με το κοινό ενώ η ονειρική βραδύτητα της χορογραφίας καλεί σε μια προσωπική θέαση, προσφέροντας μια έντονη συναισθηματική εμπειρία.

ΠΟΤΕ04/04/2019 - 06/04/2019
ΠΟΥΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΧορογραφίαΙωάννα Πορτόλου
ΠαίζουνΙωάννα Αποστόλου, Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαΐδης, Ηλίας Χατζηγεωργίου
Άλλοι συντελεστέςΜουσική σύνθεση: Αντώνης Παλάσκας, Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Οδηγός Θεάτρου