Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Άρης Ρέτσος συνεχίζει τη σειρά των θεατρικών παρουσιάσεων που ξεκίνησε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, με αφηγηματικά ταξίδια σε έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.


Ο Αλ. Παπαδιαμάντης και η αρχή του περασμένου αιώνα παραδίδουν την σκυτάλη σε θησαυρούς και ήρωες του καιρού μας. Ο Άρης Ρέτσος, συνεχίζοντας να αναζητά τη σύνδεση με το πριν, το τώρα και το μετά, περνάει στους σπουδαίους σύγχρονούς μας συγγραφείς, τον Σωτήρη Δημητρίου και τον Βασίλη Κατσικονούρη.


Έξι διηγήματα των δύο συγγραφέων αποδίδονται θεατρικά. Τρία διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, «Η σημαδούρα» από «Το Κουμπί και το φόρεμα» (2012), «Το νόημα του κόσμου» από το βιβλίο «Θάμπωσε ο νους» (2017) και «Ως κόρην οφθαλμού» από το βιβλίο «Η φλέβα του λαιμού» (1998), και τρία διηγήματα του Βασίλη Κατσικονούρη, «Μην της το πείτε», από τη συλλογή «Η ρωγμή των 7 και 45΄» (2016), «Η Εκδρομή» και «Αιώνια Μνήμη»-(Ήταν έτσι;), από τη νέα του συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Καρό παιδιά, ριγέ πατεράδες» (2018), θα παρουσιαστούν στη σκηνή.