Ο αποχαιρετισμός

Tο τελευταίο μέρος του τρίπτυχου Ανατομία της βίας στην Κολομβία

LIFOTEAM 5.7.2018 | 00:00

Παράσταση που συνδυάζει θέατρο, εγκατάσταση και οπτικουαστικά υλικά, Ο αποχαιρετισμός είναι το τελευταίο μέρος του τρίπτυχου Ανατομία της βίας στην Κολομβία, το οποίο εξετάζει τις διάφορες πτυχές της βίας στη συγκεκριμένη χώρα. Η Heidi Abderhalden και ο αδελφός της, Rolf, που διευθύνουν το Mapa Teatro, παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το φάντασμα της κολομβιανής επανάστασης, σ’ ένα σκηνικό που παραπέμπει σε τροπικό δάσος.


Στα τέλη του 2016 υπογράφεται ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και της παλαιότερης ενεργής επαναστατικής οργάνωσης της Ν. Αμερικής, των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), βάζοντας τέλος σε 52 χρόνια εμφύλιας διαμάχης. Ξαφνικά, τα στρατόπεδα των ανταρτών ανοίγουν για δημοσιογράφους από ολόκληρο τον κόσμο και μετατρέπονται σε εθνογραφικά μουσεία.

 

Τα εμβλήματα και οι πρακτικές μιας επανάστασης που απέτυχε εκτίθενται στο κοινό. Μετά από μισό αιώνα πολέμου, η υπογραφή της ειρήνης σηματοδοτεί το τέλος μιας ουτοπίας, τον αποχαιρετισμό στο παλαιότερο επαναστατικό όνειρο της Λατινικής Αμερικής.

ΠΟΤΕ05/07/2018 - 07/07/2018
ΟΡΓΑΝΩΣΗΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΟΥΠΕΙΡΑΙΩΣ 260
Αίθουσα Δ'
ΣκηνοθεσίαHeidi Abderhalden, Rolf Abderhalden
ΠαίζουνHeidi Abderhalden, Rolf Abderhalden, Agnes Brekke, Julián Díaz, Andrés Castañeda, Miguel Molina, Santiago Sepúlveda
Άλλοι συντελεστέςΜουσική - Ήχος: Juan Ernesto Díaz, Σκηνικά: Pierre Henri Magnin
Οδηγός Θεάτρου