Το grill έχει άγιο

Το San Paolo Grill μας επαναφέρει στην παραδοσιακή αξία του καλού ψητού.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 6.7.2011 | 16:20

Aνεβαίνω τα σκαλοπάτια του καινούργιου εστιατορίου San Paolo Grill. Εδώ, τρεις παιδικοί φίλοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και ν’ αναβιώσουν την αίγλη του παλαιού θρυλικού San Paolo που κάποτε είχε ανοίξει τον δρόμο της διασκέδασης στο Ψυχικό. Η διακόσμηση του χώρου δεν παραπέμπει σε γκριλ κατάσταση. Καλόγουστη η σάλα, μοντέρνα, λιτή, σε γκρι αποχρώσεις, που σε συνδυασμό με το ξύλινο στοιχείο, χαρίζει ένα στυλ που αποπνέει το ανδρικό γούστο. Στους τοίχους ξεχωρίζουν οι arty τοιχογραφίες του καλλιτέχνη Λάιμερ. Στον μικρό κήπο, οι λεμονιές κι οι νεραντζιές, ακόμη και το εξωτικό μπαμπού, χαρίζουν μια αίσθηση εξοχής και ηρεμίας.

 

Το φιλόξενο προσωπικό ενισχύει τον ζεστό κι ευχάριστο χαρακτήρα του μαγαζιού. Η κάρτα δεν είναι φλύαρη. Έχει προτάσεις σε ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα που βγαίνουν από το γκριλ.

 

Αρχή με ωραιότατα τυροπιτάκια Κρήτης, με εξαιρετικό χειροποίητο φύλλο και γέμιση ξινομυζήθρα και φρέσκο ανθότυρο. Τρώγονται ευχάριστα όπως και τα ανάλαφρα πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά ντομάτα, πιπεριά και κασέρι. Τα ψητά λαχανικά, το κολοκύθι, η μελιτζάνα, τα μανιτάρια, είναι τραγανά, ωραία ψημένα στη σχάρα και διακριτικά αρωματισμένα με pesto. Ήδη, από τα πρώτα πιάτα αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει καλό χέρι στην κουζίνα.

 

Από τις σαλάτες, το πλιγούρι ήταν σκέτη απόλαυση. Ελάχιστα ζεματισμένο, σερβιρισμένο πάνω σε φύλλα γαλλικής σαλάτας, ενισχυμένο με ντοματίνια, δροσερό γιαούρτι κι ευχάριστη σος μαϊντανού.

 

Ο χειροποίητος γύρος από χοιρινό, μοσχάρι και αρνί που προσγειώνεται στο τραπέζι πάνω σε ξύλινο πλατό σπάει τα ρουθούνια πριν σε κερδίσει με τη γεύση του. Είναι ωραία καρυκευμένος με διάφορα μυρωδικά, τραγανός απέξω και ζουμερός από μέσα. Συνοδεύεται από πιτούλες αφράτες και ξεροψημένες, ντομάτα αρτυμένη με χοντρό αλάτι, αληθινές τηγανητές πατάτες κι ένα ανάλαφρο δροσερό τζατζί- κι με αγγούρι και καρότο. Ένα εξαιρετικό πιάτο που δεν θα με εξέπληττε αν γίνει το φετίχ του μαγαζιού.

 

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι, απολαμβάνοντας το κεμπάπ που ψήνεται σε σούβλα και συνοδεύεται από γλυκιά σάλτσα ντομάτας. Ο σεφ παίζει το παιχνίδι των αντιθέσεων αλμυρού και γλυκού, κρατώντας με επιτυχία τις ισορροπίες. Το μπιφτέκι κοτόπουλο από φρέσκο βιολογικό 5_FΑ5UWiµrκιμά που κόβεται στην κουζίνα είναι γευστικό κι αφράτο και συνοδεύεται από μαύρο ρύζι galo και μια ελαφριά σος μουστάρδας με μπράντι. Πιστεύω ότι ο σεφ Γιώργος Ζερβάκης, με δείγματα μαγειρικής γραφής από το Ecali Club, υπηρετεί με συνέπεια, γνώση και μεράκι τις ιδέες του, έτσι που ακόμα και τα παραδοσιακά πιάτα έχουν έναν ξεχωριστό γευστικό χαρακτήρα. «Δίνω έμφαση στις πρώτες ύλες και όλα είναι χειροποίητα. Ο κιμάς κόβεται στην κουζίνα, οι πατάτες είναι από την Κύπρο και κομμένες στο χέρι, το αλάτι το μαζεύω από την πατρίδα μου, την Κρήτη».

 

Φινάλε με πορτοκαλένια πατσαβουρόπιτα και φυσικά δροσερή ρακή για τη χώνεψη. Και, βεβαίως, οι τιμές επιβεβαιώνουν τις καλές προθέσεις των δημιουργών του San Paolo Grill, που σέβεται το πορτοφόλι σου στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού