Αργεντίνικο Γκουρμέ

Η ιδεολογία του τάνγκο και η υψηλής συγκίνησης αργεντίνικη κουζίνα ζουν δυνατές στιγμές στο Μεταξουργείο.

CookO, 24.9.2009 | 02:43

Στην Αθήνα, οι χώροι που καταφέρνουν να σε ταξιδέψουν είναι πολύ λίγοι. Στο Εl Bandoneon η πόρτα ανοίγει και τα βήματα οδηγούνται από έναν αδιόρατο χορό, τα χρώματα και τα έπιπλα είναι το σκηνικό που καταγράφει τον πολιτισμό αλλά και τη νοοτροπία μιας άλλης εποχής, όπου κραταιός ήταν ο χορός από την ανάγκη για έκφραση, βαθιά ευχαρίστηση και εκτόνωση. Το τάνγκο είναι η ιδεολογία που υλοποίησε στο El Bandoneon το ήδη πολύ γνωστό εστιατόριο στο Μεταξουργείο. Ήταν εύστοχη η ιδέα να δημιουργηθεί μια εστία αργεντίνικου πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας, μια ενεργή σπίθα που όχι μονό χορεύει τάνγκο, αλλά μαγειρεύει με τρόπο και προϊόντα από την Αργεντινή - με τον ίδιο τρόπο επιλέγει κρασιά.

Ο Εστέβαν, μόλις φτάσαμε, μας έδειξε το τραπέζι μας και με φροντίδα μάς πρότεινε ένα πλήρες μενού από τη λίστα που επιμελείται και πραγματοποιεί ο Lionel Varela. Εκτός από την ομώνυμη σαλάτα με ρόκα, γκοργκοντζόλα, σταφίδες, μπέικον, αχλάδια με σάλτσα άσπρης σοκολάτας Bariloche, για ορεκτικά μας πρότεινε κάτι που στην Αργεντινή το βρίσκουν παντού και ανάλογα με την πόλη σε διάφορες παραλλαγές, το empanadas de carne, που είναι παραδοσιακό ζυμάρι Αργεντινής, γεμιστό μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο με μαχαίρι, πιπεριές, ελιές και σταφίδες, empanadas de queso y albahaca, το ίδιο υπέροχο ζυμάρι, με κρέμα, τυριά και φρέσκο βασιλικό και Peras pampeanas, μια ξεχωριστή νοστιμιά της Αργεντινής με αχλάδια σιροπιασμένα σε κόκκινο κρασί, ψημένα στο φούρνο με άφθονο τυρί Pampero και ψωμί μπριός. Ακόμα μας πρότεινε ένα κόκκινο κρασί San Felipe, μια γευστική μείξη από merlot, cabernet sauvignon, και το τοπικό Malbec, που πέρα από την ιδιαίτερη γεύση του, ένα κορίτσι μας το σέρβιρε με τις κινήσεις επιδέξιου matador.

Το υπέροχο κοκκινόμαυρο σκηνικό ολοκληρώνεται από κούκλες ραπτικής, ντυμένες με ιδανικά φορέματα τάνγκο. Τα κυρίως πιάτα που επιλέξαμε ήταν lomo pimentero, φιλέτο σε κρούστα πιπεριών με μανιτάρια Portobelo και μιλφέιγ πατάτας, για μένα, που αγαπώ τα πικάντικα και bife argentino juniors, μαλακό μοσχαρίσιο κρέας με τηγανητές πατάτες και τριλογία αργεντίνικων σος για τη συνοδό μου, που προτιμά τα ελαφρύτερα πιάτα. Η φωνή της Αργεντινής τραγουδίστριας που συνοδεύεται από κιθάρα και μια ποικιλία γλυκών ολοκληρώνουν τη νύχτα όμορφα και ταξιδιάρικα. Δυο ποτήρια σίδρα, αφρώδης οίνος με μπαχαρικά που σερβίρεται για καλή τύχη, κλείνουν τη βόλτα στην Αργεντινή.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |