ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

48 URBAN GARDEN

MULTI-ETHNIC
Αρματωλών και Κλεφτών 48,2130281866
Πηγή έμπνευσης για το 48 Urban Garden αποτέλεσε ένα airstream που έφτασε στην Αθήνα από το εξωτερικό και επανασχεδιάστηκε σε food truck για τις ανάγκες του εστιατορίου. Το μενού της περιόδου 2017-2018 διαμορφώθηκε από τον σεφ Ιωάννη Αραπακόπουλο και την δημιουργική ομάδα του.Η μπάρα του εστιατορίου βασίζεται στη δημιουργία πρωτότυπων cocktails με βότανα και εσπεριδοειδή από το μποστάνι του κήπου. Όλα αυτά βέβαια σε πολύ προσιτές τιμές που συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής.

BALTHAZAR

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αµπελόκηποι,210 6441215
Ένας από τους πιο όμορφους και κλασικούς κήπους της πόλης. Το μενού του κινείται σε μεσογειακούς ρυθμούς, ενώ από τον κατάλογο δεν λείπουν το σούσι και κάποιες ενδιαφέρουσες ιαπωνικές προτάσεις.

BARAONDA

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Τσόχα 43, Αμπελόκηποι,210 6441778, 210 6444308
Bar-restaurant με mainstream διαθέσεις και τάσεις πολυτέλειας. Το μενού, σε επιμέλεια του βραβευμένου chef Μιχάλη Ντουνέτα εστιάζει στη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα.

LATEAU

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πανόρμου 101, Αμπελόκηποι,210 6922841
Το Lateau Cafe Bistrot προσφέρει φρέσκο, νόστιμο και υγιεινό μαγειρευτό φαγητό, σνακ και καφέ σε καθημερινή βάση, από τις 7 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Σπεσιαλιτέ το ολόφρεσκο πιροσκί με την μυστική παραδοσιακή συνταγή, οι αφράτες μπόμπες με κοτόπουλο, τόνο, σολομό, προσούτο ή τυρί, αλλά και όλα τα ζυμαρικά.

NOVAK

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Αγγέλου Πύρρη 5,21 0748 1446
Κρυμμένο στην άκρη μιας μικρής στοάς του Πύργου Αθηνών, το Novac, προσφέρει καθημερινά brunch, καφέ 100% arabica και smoothies δημιουργημένα με τη συμβολή κλινικού διατροφολόγου. Τα απολαυστικά μεσογειακά πιάτα που σερβίρονται για μεσημεριανό και βραδινό καθώς και τα γλυκά του Διονύση Αλερτά, πλαισιώνονται ιδανικά από δημιουργικά cocktails και spirits. Tip: Κάθε Πέμπτη διοργανώνονται live βραδιές σε ρυθμούς pop, rock και jazz.

SAH

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Δορυλαίου 10-12,210 6451169
Με κέφι και έμπνευση από τις κουζίνες της Μεσογείου ο σεφ Κώστας Τερζούδης, με προϋπηρεσία στα εστιατόρια Σπονδή, Mezzo Mezzo και Villa Mercedes, βασίζεται στα φρέσκα υλικά και προτείνει ενδιαφέροντα πιάτα για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό στο Sah. Οι επιλογές είναι προσεγμένες τόσο στον σχεδιασμό τους όσο και την εκτέλεση. Μη χάσετε τον θρακικό γκιουζλεμέ και το γαλακτομπούρεκο με το καραμελωμένο φύλλο, κρέμα κατσικίσιου γάλακτος, παγωτό καϊμάκι και θυμαρίσιο μέλι.

SANTA BOTELLA

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Πανόρμου 115Α, Αμπελόκηποι,210 6981032
Ένα κλασικό στέκι για κάθε εποχή, ένα μικρό και ζεστό free style bar-restaurant. Σε αυτό το μέρος, αν είστε τακτικοί πελάτες, αποκτάτε το προσωπικό σας ποτό ή κοκτέιλ, αφού ο μπάρμαν το μαθαίνει και το φτιάχνει μόνο για σας. Από φαγητό διαθέτει τάπας, πίτσες και σαλάτες.

SIMPLY BURGERS

ΚΡΕΑΣ
Ν. Σμύρνη / Αμπελόκηποι / Παγκράτι / Άγ. Στέφανος / Ν. Ερυθραία / Βριλήσσια / Ν. Ηράκλειο / Αγ. Παρασκευή / Γλυφάδα / Ηλιούπολη / Πασαλιμάνι / Κορυδαλλός / Γαλάτσι / Χαλάνδρι / Π. Φάληρο / Λάρισα,
Τα γνωστά μπεργκεράδικα, όπου μπορείτε να φάτε χορταστικά και ζουμερά μπιφτέκια με onion rings, μανιτάρια, τυρί, πατάτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και σαλάτες, ορεκτικά, για τη μέση, σάντουιτς και κυρίως πιάτα κρεατικών και γλυκά. Στο επίσημο site www.simplyburgers.gr θα βρείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων και τηλέφωνα παραγγελίας.

T.G.I. FRIDAYS ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Λ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι,210 6475417-8
H αλυσίδα εστιατορίων φέρνει κοντά σας μια νέα, ισορροπημένη γευστικά πρόταση, εμπλουτίζοντας το Living Well με λαχταριστά πιάτα που μαγειρεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε μη χάνουν τη θρεπτικότητά τους.

TGI FRIDAYS ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Λ.Κηφισίας & Αλεξάνδρας, 115 27 Αμπελόκηποι,210 6475417-8
In here, It's always Friday

ΑΓΟΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Λεωφ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι,210 6426238
Ευρύχωρο και άνετο εστιατόριο με μεσογειακά στοιχεία, κάδρα με παλιές διαφημίσεις και έντονο το στοιχείο του ξύλου. Η κουζίνα κινείται σε μεσογειακά μονοπάτια με λαδερά, κρεατικά, ζυμαρικά, ψάρια σε πολλούς συνδυασμούς και παραδοσιακές τοπικές συνταγές. Εκτός από κρασί και μπίρες, σερβίρει και καφέδες το πρωί και ποτό το βράδυ με lounge μουσική.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΙΡΑΡΙΑ

ΜΠΙΡΑ
Αργεντινής δημοκρατίας 14, πάρκο Παναθήναια, λ. Αλεξάνδρας,210 6450345
Αυθεντική μπιραρία που δεσπόζει στο πάρκο των Παναθηναίων επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας εδώ και πολλά χρόνια. Η κάβα της διαθέτει περισσότερες από 50 διαφορετικές μπίρες εισαγωγής και περίπου δέκα από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.. Η κουζίνα της Αλεξάνδρας είναι πολυεθνική, με επιρροές και πιάτα από διάφορα μέρη του κόσμου.

ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Τσόχα 41 & Παναγή Κυριάκου, Αμπελόκηποι,210 6463820
Ένας καινούριος, φιλόξενος χώρος που έστησε η κυρία Αντωνία, με επίκεντρο την κρητική κουζίνα. Τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, μυριστικά στις γλάστρες και κεράκια συνθέτουν το σκηνικό. Η ρακή ρέει άφθονη και τα μεζεδάκια είναι μπόλικα. Η μπουγάτσα του είναι το επιστέγασμα μιας πανδαισίας γεύσεων.

ΜΠΑΛΗΣ

ΓΛΥΚΟ
Τριφυλίας 69,210 6911543
Μακαρόν παλαιού τύπου με γέμιση σοκολάτα σεράνο ή με σαντιγί. Ένας αφρός από δύο ξανθοψημένα μπισκότα που θυμίζουν το παλιό καλό αμυγδαλωτό εργολάβο, γεμάτα με την υπέροχη σοκολάτα σεράνο. Το οικογενειακό ζαχαροπλαστείο που άνοιξε το 1960 έχει επίσης καλό ρυζόγαλο, κρέμα και γιαούρτι πρόβειο.

ΨΑΡΟΧΩΡΙ

ΨΑΡΙ
Τσόχα 21, Αθήνα,210 6438691
Στο Ψαροχώρι, οι απλές, καθαρές γεύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο. Εδώ θα βρεις εξαιρετικές πρώτες ύλες και έναν λιτό κατάλογο που δεν κουράζει ενώ θα δοκιμάσεις πιάτα όπως: φρικασέ με φιλέτο σφυρίδας, γιουβέτσι με μύδια και ψάρι σε κρούστα αλατιού που φλαμπάρεται μπροστά σου.