Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Όταν η παράδοση συναντά την υψηλή τέχνη

Με μία διαδρομή που κρατά πάνω από έναν αιώνα, γεμάτη από πρωτοποριακές ιδέες, πλούσιες, ποιοτικές γεύσεις και αρώματα, τα Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ διατηρούν ζωντανή την ανάμνηση της Μικράς Ασίας και συνεχίζουν να αποτελούν ορόσημο στην ελληνική ζαχαροπλαστική τέχνη.

The LiFO team, 22.4.2021 | 17:50

ADVERTORIAL

Η σύνδεση της οικογένειας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ με τη Ζαχαροπλαστική ξεκινά τη δεκαετία του 1890 στη Μικρά Ασία, όταν ο Γρηγόρης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, δάσκαλος σε Δημοτικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης τότε, ξεκινά να εργάζεται σε έναν εύπορο Ζαχαροπλάστη της περιοχής, όπου και πρωτοπαρατηρεί τον τρόπο παρασκευής των γλυκών. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η οικογένεια οδηγείται στη Λάρισα, όπου ο Γρηγόρης με τα παιδιά του Λάζαρο και Στέλιο, λειτουργούν ένα υποτυπώδες ζαχαροπλαστείο σε μια παράγκα της πόλης, με το όνομα «Η Νεολαία». Ο δεκαεπταετής τότε μικρότερος γιος Λάζαρος, με έντονη τη φλόγα μέσα του για εξέλιξη και πρόοδο, κατεβαίνει στην Αθήνα, για να μαθητεύσει, πλάι σε φημισμένους τεχνίτες.

 

Τα ξακουστά μιλφέιγ της οδού Παναγούλη στη Λάρισα

Δέκα χρόνια μετά, το 1932, ο Λάζαρος επιστρέφει στη Λάρισα και ανοίγει το πρώτο, σύγχρονο για την εποχή κατάστημα, με το όνομα «Κυψέλη», στην οδό Παναγούλη. Τα φρέσκα, με αγνά υλικά, αλλά και οικονομικά γλυκά του «πρόσφυγα από τη Μικρά Ασία», γίνονται σύντομα ξακουστά και το Ζαχαροπλαστείο αποκτά φήμη για το σιροπιαστό μιλφέιγ, τους κουραμπιέδες και το χαλβά του.

 

«Για να ζεσταθεί κανείς, πρέπει να βάλει ξύλα στη φωτιά…» - με αυτή την αλληγορία ο Λάζαρος εξηγούσε στα παιδιά του, όταν μαζευόταν γύρω από το τζάκι, πως κάθε αποτέλεσμα προϋποθέτει κόπο κι επένδυση.

 

Το «Ανοιχτό Παρασκευαστήριο» - Πρωτοτυπία και όραμα

Το 1983 η οικογένεια ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, εκσυγχρονίζει το κατάστημα στη Λάρισα και ανοίγει νέα καταστήματα σε Λάρισα και Πλαταμώνα. Το 1992 ο μεγαλύτερος γιος Γρηγόρης κατεβαίνει στην Αθήνα, όπου ανοίγει το πρώτο του κατάστημα επί της Λεωφόρου Κηφισίας 129, εισάγοντας την παγκόσμια πρωτοτυπία για τα δεδομένα της εποχής, «το ανοιχτό παρασκευαστήριο», με οδηγό τη φράση του πατέρα του Λάζαρου, «φρέσκο είναι αυτό που φτιάχνεις τώρα και το τρως τώρα».

 

Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Όταν η παράδοση συναντά την υψηλή τέχνη!

 

Σήμερα η επιχείρηση αριθμεί 10 φυσικά καταστήματα στην Αθήνα και 2 στη Θεσσαλονίκη με σήμα κατατεθέν της, το διάσημο σε όλους μιλφέιγ.

 

Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Όταν η παράδοση συναντά την υψηλή τέχνη!

 

Φέτος το Πάσχα «Πάμε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ»

Με το σλόγκαν «Πάμε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ», τα Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ανοίγουν τις πόρτες τους και το φετινό Πάσχα, έτοιμα να γεμίσουν κάθε σπίτι με πλούσια αρώματα και γεύσεις, για να γιορτάσουμε όλοι με τον πιο γλυκό τρόπο τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

 

Στα ανοιχτά εργαστήρια των Ζαχαροπλαστείων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ δεν σταματούν λεπτό να φουρνίζονται σμυρναίικα κουλουράκια και πολίτικα τσουρέκια, ζυμωμένα με αγάπη, βασισμένα σε αυθεντικές συνταγές που κρύβουν μέσα τους πάνω από εκατό χρόνια παράδοσης. Αυτή τη χρονιά, όμως, πέρα από τις κλασικές γεύσεις που ξέρετε και αγαπάτε, θα βρείτε νέες και μοντέρνες προτάσεις, καθώς και έξυπνες ιδέες για τα πασχαλινά σας δώρα.

 

Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Όταν η παράδοση συναντά την υψηλή τέχνη!

 

Σοκολατένια αυγά με παραστάσεις που θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους, μια μεγάλη ποικιλία σιροπιαστών και νηστίσιμων γλυκισμάτων για κάθε προτίμηση και πολλές πολλές άλλες επιλογές. Ιδιαίτερη επιλογή, το Colomba di Pasqua, ένα γλύκισμα με καταβολές από την Ιταλία, βασισμένο στη συνταγή του γνωστού σε όλους Panettone, με την ίδια αφράτη ζύμη, που συμπληρώνεται με μαργαριτάρια ζάχαρης και αμύγδαλα προτού ψηθεί.

 

Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Όταν η παράδοση συναντά την υψηλή τέχνη!

 

Διαλέξτε τα αγαπημένα σας γλυκά στο ηλεκτρονικό κατάστημα: https://konstandinidis.com/kat_oikon-paradosi/

 

Ηλεκτρονικές παραγγελίες

Τα Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, πάντα κοντά στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη διατήρηση της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί εδώ και τόσες δεκαετίες, παρέχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας των αγαπημένων σας γλυκισμάτων και την άμεση παράδοσή στο χώρο σας.

 

Τα γλυκά ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ έρχονται στο χώρο σας, μέσα σε μια ώρα εντελώς δωρεάν*

Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα των Ζαχαροπλαστείων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, όπου θα βρείτε όλη την ποικιλία των γλυκών τους. Παραγγείλετε και γευτείτε τα πανεύκολα με ένα κλικ στο https://konstandinidis.com/kat_oikon-paradosi/, χωρίς χρέωση μεταφοράς.

 

Δύο βραβεία γεύσης, ένα καλύτερου καταστήματος λιανικής πώλησης κι ένα επιχειρηματικότητας πιστοποιούν την ποιότητα.
Η σταθερή προτίμηση του κόσμου συνιστά τη μεγαλύτερη επιβράβευση.

 

 

* Ισχύει για ελάχιστη χρέωση 12.80 € και για περιοχές πλησίον των Καταστημάτων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ. Παραγγείλετε online με τον ταχυδρομικό σας κώδικα εδώ https://konstandinidis.com/kat_oikon-paradosi/

Οδηγός Γεύσης