Όταν ξεκινάς να μιλήσεις για το Vitelli, σου βγαίνει αυθόρμητα μια ιταλική προφορά που δεν ξέρεις πού υπήρχε κρυμμένη. Έτσι είναι όμως αυτός ο νέος χώρος που καλωσορίσαμε με μεγάλη χαρά πριν από λίγο καιρό στο Παγκράτι. Σου βγάζει μια πλευρά του εαυτού σου πιο καλλιτεχνική, πιο δημιουργική. 

 

Στον ημι-υπαίθριο χώρο του θα πετύχεις κάποιους να απολαμβάνουν την after office βόλτα τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει απεριτίφ με ανοικτό το λάπτοπ, πληθωρικές παρέες να μαζεύονται στα τραπεζάκια της πλατείας και όσο περνάει η ώρα κόσμο να χαζεύει την ιδιαίτερη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, ενώ περιμένει να γευτεί τα πιάτα του καταλόγου.

 

Vitelli Bar
Στημένο εκεί που βρισκόταν το περίφημο Καφενείον Ελλάς, το νέο all-day Vitelli ήρθε να αναδείξει το νεοκλασικό κτίριο μέσα από μια αισθητική όπου πρωταγωνιστούν το ασπρόμαυρο δάπεδο με το χαρακτηριστικό μοτίβο της εποχής και οι αναγεννησιακοί πίνακες στους τοίχους. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Στημένο εκεί που βρισκόταν το περίφημο Καφενείον Ελλάς, το νέο all-day Vitelli ήρθε να αναδείξει το νεοκλασικό κτίριο μέσα από μια αισθητική όπου πρωταγωνιστούν το ασπρόμαυρο δάπεδο με το χαρακτηριστικό μοτίβο της εποχής και οι αναγεννησιακοί πίνακες στους τοίχους. Στις λεπτομέρειες που συνθέτουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα είναι και η ραφιέρα με τα βινύλια και vintage αντικείμενα πίσω από το booth του DJ αλλά και το κλασικό σιντριβάνι του εξωτερικού χώρου.

 

Κι αφού γεμίσεις εικόνες και συμβολισμούς έρχεται η ώρα να δοκιμάσεις το ξεχωριστό μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Γιώργος Πορφύρης με συνταγές της Μεσογείου και φρέσκα υλικά της εποχής. Το pairing με τα signature κοκτέιλ του bartender Γιάννη Ρούσσου, που μετουσίωσε τα ταξίδια του στη Σικελία σε μια σειρά από μοναδικές μείξεις, είναι μια γευστική εμπειρία για κάθε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. 

 

Vitelli Bar
Tο ξεχωριστό μενού το έχει επιμεληθεί ο σεφ Γιώργος Πορφύρης με συνταγές της Μεσογείου και φρέσκα υλικά της εποχής. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Άλλωστε, το Vitelli είναι ανοιχτό καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, μάλιστα Παρασκευές και Σάββατο προσφέρει υπηρεσίες πάρκινγκ. Τις Κυριακές μπορεί να πετύχεις και το κερασματάκι Mimoza που αποδεικνύει ότι αυτός ο νέος χώρος ήρθε για να κεράσει πολλές αξέχαστες στιγμές.

 

Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα 8, 210 7012070 

Facebook: Vitelli Athens

Instagram: vitelli.athens 

Οδηγός Γεύσης