Στα όμορφα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου, σε ένα πλάτωμα της πράσινης γραμμής ανάμεσα στη Νεάπολη και το Κολωνάκι, το 2008 άνοιξε το πρώτο wine restaurant της πόλης. Το Scala Vinoteca έγραψε ιστορία ως προπομπός της τάσης του wine dining, έγινε τόπος συνάντησης και κέρδισε τις καρδιές των οινόφιλων. Η άψογα σχεδιασμένη αίθουσα και το περίφημο μπαλκόνι τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου ήταν σταθερό ραντεβού για τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο, και οι κρατήσεις ήταν περιζήτητες και εγγύηση ευδαιμονίας.


Η άνω τελεία που μπήκε το 2014, γίνεται τώρα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, μια νέα αρχή. Το Vinoteca Athens άνοιξε ξανά στον ίδιο χώρο που πρωτοποριακά σχεδίασαν ο Ανδρέας Κούρκουλας και η Μαρία Κοκκίνου με το ξύλο και τα μπουκάλια στους τοίχους να θυμίζουν τον βασικό λόγο που έρχεται κάποιος εδώ, αλλά και τους δεκάδες άλλους να μείνει.

 

Vinoteca Athens: The Revival
Το Vinoteca Athens άνοιξε ξανά στον ίδιο χώρο που πρωτοποριακά σχεδίασαν ο Ανδρέας Κούρκουλας και η Μαρία Κοκκίνου με το ξύλο και τα μπουκάλια στους τοίχους να θυμίζουν τον βασικό λόγο που έρχεται κάποιος εδώ, αλλά και τους δεκάδες άλλους να μείνει.


Το μενού πατάει κυρίως στην κυκλαδίτικη κουζίνα και βασίζεται στις τοπικές πρώτες ύλες, με πιάτα που προσφέρονται για sharing, όπως καρπάτσιο σφυρίδας με αχινό, χτένια με φρέσκια τρούφα και μαρμελάδα τσορίθο, steak σελινόριζας με chimichurri κάπαρης. To υπογράφει ένας εκ των πρώτων ιδιοκτητών,ο Κωστής Σενδόνας (Tribeca, Monastiri Paros, The Rooster), που πέρασε τα ενδιάμεσα χρόνια ως private chef στο Αιγαίο και το Μαϊάμι.


Το wine pairing αναλαμβάνει και πάλι ο Παναγιώτης Μπαρμπίτσας (Court of Master Sommeliers, London) που εντωμεταξύ συνεργάστηκε με κορυφαίους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Costa Navarino, Milos London, Jul’s Ibiza) ενώ έφτιαξε και το δικό του πολύ πετυχημένο wine store. Από τη wine list 130 ετικετών που έχει επιμεληθεί, ένα άτυπο best of από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς αμπελώνες, δεν λείπουν τα natural wines, τα σπάνια μπουκάλια και τα μικρά οινοποιεία προς εξερεύνηση.


Το Vinoteca Athens αναγνωρίζει βέβαια ότι κάποιες συζητήσεις μπορεί να σηκώνουν και ένα καλό τζιν ή ένα παλαιωμένο τσίπουρο.
 

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους ξανά, και να κάνουμε νέους φίλους.

 

Οδηγός Γεύσης