Στον 6ο όροφο του μεσοπολεμικού κτιρίου όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο v1935 βρίσκεται ένα roof garden με ιταλικές γεύσεις, comfort άποψη και κομψό design. Ο pizzaiolo Λευτέρης Τσαουσάκης υπογράφει τη γευστική ταυτότητα αυτού του Italian restaurant που δικαίως παραμένει σταθερά στην κορυφή του Trip Advisor.

 

Με θέα στα ιστορικά αξιοθέατα της Αθήνας, το roof garden του V1935 δημιουργεί μια αξέχαστη εμπειρία όπου πρωταγωνιστούν η πίτσα και η pasta. Οι εκλεκτές πρώτες ύλες (όπως η κορυφαία σάλτσα San Marzano και τα premium αλλαντικά και τυριά) έρχονται από την Ιταλία και βάζουν τη δική τους σφραγίδα. Το ζυμάρι, βασικό χαρακτηριστικό της αυθεντικής ναπολιτάνικης πίτσας, δημιουργείται με την τεχνική biga, ωριμάζει υπομονετικά για 3 ολόκληρες μέρες και έπειτα ψήνεται –στον custom φούρνο που έχει έρθει από τη Νάπολη– για μόλις 1,5 λεπτό στους 400 βαθμούς. 

 

V1935

 

Αν δοκιμάσεις την εξαιρετική Polpettini με κεφτέδες, κρέμα παρμεζάνας, απάκι, πρόβολα και δυόσμο, θα καταλάβεις τη διαφορά. Εξαιρετική επιλογή και η πίτσα με πέντε είδη μανιταριών, πάστα τρούφας και τελείωμα με λάδι τρούφας, αλλά και η ελαφριά συνταγή με σπανάκι, ρικότα και λάδι πορτοκαλιού.

 

Με best seller του μενού την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα –μπορείς να τη δοκιμάσεις και με καπνιστή πέστροφα– αλλά και την πάστα με κολοκύθα, κολοκυθόσπορο και γκοργκοντζόλα, που μπορείς να απολαύσεις και σε πίτσα. Στο μενού έχει κι ένα εκπληκτικό νιόκι γεμιστό με γκοργκοντζόλα, παντζάρι και καρύδια, ενώ στις νέες αφίξεις είναι το ραβιόλι με αστακό και μια σάλτσα από πουρέ μυδιών, που μυρίζει θάλασσα.

 

Οι επιλογές σε κοκτέιλ ή aperitivo σε οδηγούν σε αυτό το εντυπωσιακό κτίριο για ένα after office drink με εκλεκτές γεύσεις για το κατάλληλο κρασί από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα, ενώ χαζεύεις τις ταινίες βωβού κινηματογράφου που προβάλλονται στον τοίχο.

 

Ο φίνος χώρος σε μεταφέρει σε αριστοκρατικές ταράτσες της Ρώμης, αλλά ζεις μια γιορτή γαστρονομικού πολιτισμού με θέα την Αθήνα.

 

V1935

 

Βουλής 29 210 4100603 

Facebook: V1935 Mediterranean Tastes

Instagram: v1935_mediterranean_tastes

Οδηγός Γεύσης