Αποκλείεται να μην προσέξεις τo κτίριο V1935. Για την ακρίβεια, είναι μία από εκείνες τις αναπάντεχες εκπλήξεις στην καρδιά της Αθήνας που σου μεταφέρουν το κλίμα μιας άλλης εποχής με έναν εντελώς σύγχρονο και ανεπιτήδευτο τρόπο. Στο roof graden αυτού του κλασικού οικοδομήματος (ουσιαστικά πρόκειται για κτήριο του μεσοπολέμου), θα γευτείς την κουζίνα του pizzaiolo Λευτέρη Τσαουσάκη, ο οποίος αναδεικνύει την αυθεντική ιταλική γαστρονομία σε ένα μενού απόλυτα εναρμονισμένο με την αισθητική του χώρου με γνήσιες ιταλικές παραδοσιακές συνταγές. 

 

Η ταράτσα, που λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι, μοιάζει με αίθριο από αρχοντικό των ’30s, όπου το μοτίβο του δαπέδου συνδυάζεται με τη φερ φορζέ επίπλωση σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που έχει θέα στο αστικό τοπίο.

 

V1935

 

Εδώ ο Λευτέρης Τσαουσάκης προσφέρει την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα που ψήνει σε εξειδικευμένο φούρνο για να της δώσει μια απολαυστική  υφή. Φυσικά, έχει προηγηθεί η δημιουργία του ζυμαριού, για το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά ιταλικό αλεύρι πρώτης ποιότητας και το περιμένει υπομονετικά να ωριμάσει για 24 ώρες. Αυτή είναι η αρχή για μια σειρά από προτάσεις στις οποίες συνδυάζονται εκλεκτά υλικά που έρχονται κατευθείαν από την Ιταλία και κάνουν τη διαφορά στη νοστιμιά της κάθε συνταγής. Mozzarella di Bufala, ντομάτες San Marzano, premium προσούτο και γκουαντσιάλε (που χρησιμοποιείται στην γνήσια ιταλική καρμπονάρα συνοδεία αυγού) είναι κάποια από τα βασικά συστατικά που θα γευτείς στο μενού του Roof Garden V1935. 

 

V1935

 

Τα πιάτα εμπνευσμένα από τα ταξίδια του Λευτέρη Τσαουσάκη στην Ιταλία φέρουν την αγάπη και το μεράκι που νιώθει ο ίδιος για τις απλές γεύσεις που εξυμνούν την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα. Στην ταράτσα του V1935 στεγάζεται η γνήσια ιταλική παραδοσιακή κουζίνα και σερβίρεται λίγα μέτρα πάνω από το κέντρο της Αθήνας.  

 

Extra tips: Tο ιταλικό V-1935 βρίσκεται στα 10 καλύτερα ιταλικά της Αθήνας στο trip advisor.

 

Βουλής 29, Σύνταγμα, 211 1821935, www.v1935.gr, Facebook: V1935 Roof Garden, Instagram: v1935_roof_garden 

 

Οδηγός Γεύσης