Μπορεί να μην καταλαβαίνεις τι σημαίνει Ουμπούντου (είναι αφρικανική λέξη), αλλά αυτό λίγη σημασία έχει γιατί μόλις βρεθείς στο νέο coffee shop του Θησείου θα νιώσεις μια οικειότητα που ξεπερνά τις γλώσσες ή τα ονόματα. Αυτό το συναίσθημα έχει να κάνει με τη φροντίδα και τη φιλική διάθεση της ομάδας που σε περιμένει εκεί για να σε μυήσει στα μυστικά του specialty coffee και να αναζητήσει μαζί σου το δικό σου αγαπημένο χαρμάνι. 

 

Ο Νίκος και ο Χρήστος που βρίσκονται πίσω από την ιδέα του Ubuntu, αλλά και η Δάφνη που βρίσκεται πίσω από το μπαρ, δημιούργησαν έναν χώρο όπου όλοι γνωρίζονται με το μικρό τους όνομα και αυτό κάνει την καθημερινότητα ακόμα πιο όμορφη. Κι έπειτα έρχονται οι καφέδες της Mr Bean να σε μαγέψουν με το ξεχωριστό γευστικό τους προφίλ.

 

Στον καφέ ροής πρωταγωνιστεί «ένα χαρμάνι από τρεις Βραζιλίες, με γεμάτο σώμα, και γεύσεις σοκολάτας και ξηρών καρπών», όπως λέει ο Νίκος. 

 

Ubuntu
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Κάθε εβδομάδα οι μύλοι του Ubuntu φιλοξενούν μονοποικιλιακούς καφέδες από διαφορετικά μέρη. Κόστα Ρίκα και Αιθιοπία –με αρώματα φράουλας και σοκολάτας– εναλλάσσονται με την Παπούα-Νέα Γουινέα και τους καφέδες οινικής οξύτητας. Αξίζει να δοκιμάσεις όσο περισσότερους μπορείς για να ανακαλύψεις το μεγαλείο της τέχνης του καφέ.

 

Αν προτιμάς την παγωμένη εκδοχή του specialty coffee, στο Ubuntu θα βρεις cold brew από ελληνικά roasteries –η ελληνική παραγωγή πρωταγωνιστεί έτσι κι αλλιώς–, ενώ στα συνοδευτικά οι επιλογές είναι εξίσου προσεγμένες, με χειροποίητα cinnamon rolls, vegan babka με χειροποίητη πραλίνα και διάφορα home made σαντουιτσάκια για τις πρωινές ή μεσημεριανές λιγούρες. 

 

Α, και επειδή στο Ubuntu μπορείς να πας και μόνος, απλώς γιατί νιώθεις όμορφα, μη διστάσεις να δανειστείς κάποιο από τα βιβλία που θα βρεις, είτε για να διαβάσεις εκεί είτε στο σπίτι. 

 

Ubuntu
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO


Νηλέως 58, Θησείο, 210 3410566, FacebookInstagram

Οδηγός Γεύσης