Tι τρώνε τελικά οι βίγκανς; To 1o Φεστιβάλ Vegan Και Νηστίσιμων Γεύσεων απαντά

«Πιστεύετε ότι οι Vegan τρώνε μόνο μαρούλια; Ετοιμαστείτε για μια ευχάριστη έκπληξη!»

LIFOTEAM 30.3.2017 | 16:21

Tι τρώνε τελικά οι βίγκανς; To 1o Φεστιβάλ Vegan Και Νηστίσιμων Γεύσεων απαντά

 

«Πιστεύετε ότι οι Vegan τρώνε μόνο μαρούλια; Ετοιμαστείτε για μια ευχάριστη έκπληξη!». Με αυτό το σλόγκαν και διάθεση να καταρρίψει τους «αστικούς μύθους» πως βίγκανς και χορτοφάγοι τρέφονται μόνο με μαρούλια και λάχανα, το «1ο Φεστιβάλ Vegan και Nηστίσιμων Γεύσεων» που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχει σίγουρα πολλά να πει και να (απο)δείξει.

 

Είτε νηστεύετε, είτε απολαμβάνετε το πραγματικά καλό φαγητό, είτε είστε χορτοφάγος και θέλετε να δείξετε στους φίλους σας πόσο καλά τρώτε, το συγκεκριμένο Φεστιβάλ αποδεικνύει περίτρανα πως οι γεύσεις που απολαμβάνει ένας βίγκαν δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από εκείνες ενός κρεατοφάγου. 

 

Το «1ο Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων» φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με τα φαγητά, τα γλυκά και γενικώς τις λιχουδιές των βίγκανς μέσα από μια σειρά χορτοφαγικών εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων και εταιρειών που θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες του σε μια ξεχωριστή γευστική πανδαισία. Καταστήματα όπως το Λάιμ bistro, το Γη, το Mama Tierra, οι Vegan Fairies, το Τριβόλι και πολλά ακόμη υπόσχονται να μυήσουν όσους βρεθούν εκεί στον κόσμο των βίγκανς, με τον καλύτερο τρόπο. 

 

Tι τρώνε τελικά οι βίγκανς; To 1o Φεστιβάλ Vegan Και Νηστίσιμων Γεύσεων απαντά

 

Άλλωστε, όπως λένε και οι διοργανωτές, «το φαγητό είναι μια μεγάλη απόλαυση. Αν οι βίγκανς δεν έβρισκαν φαγητά που να συναγωνίζονται επάξια, ή και να ξεπερνούν, σε γεύση το κρέας, δύσκολα θα παρέμεναν βίγκανς».

 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, ομιλίες αλλά και workshops, ενώ θα υπάρξει δίωρο Σεμινάριο Ταρατσόκηπου για όσους θέλουν να καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά και να έχουν ένα μποστάνι στο μπαλκόνι τους. Παράλληλα ο Σεφ Νίκος Γαϊτάνος σε συνεργασία με την εταιρεία Vegetarian Butcher θα παρασκευάσει πιάτα με φυτικό «μοσχάρι», «κοτόπουλο» και «μπέικον». 

 

* Το 1ο Φεστιβάλ Vegan και Nηστίσιμων Γεύσεων θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο στο Κορωπί. Όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία που θα υπάρχουν από το Κέντρο της Αθήνας προς το Φεστιβάλ δηλώνοντας συμμετοχή εδώ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

 

Οδηγός Γεύσης