H άνοιξη φέρνει μαζί της την ανάγκη για βόλτες, γεύσεις και ανακαλύψεις σε μια ατμόσφαιρα open, όπου οι μυρωδιές των φαγητών μπλέκονται με τα αρώματα της εποχής και προκαλούν τις αισθήσεις. Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει φέτος πιο ανανεωμένο από ποτέ και μας καλεί σε μια βόλτα όπου πρωταγωνιστεί η απόλυτη απόλαυση. Για δύο τριήμερα, 13-15 και 20-22 Μαΐου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ-TIF Helexpo μετατρέπεται σε ένα τεράστιο και μεθυστικό γευστικό πάρκο με επιλογές street food απ’ όλο τον κόσμο.

 

Γαστρονομία και μουσική συνθέτουν τη μεγαλύτερη γιορτή street food, προσφέροντας για ακόμα μια χρονιά την απόλυτη εμπειρία. Foodies της χώρας και του εξωτερικού θα γνωρίσουν διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο σε ένα γευστικό χωριό που παντρεύει παραδόσεις, υλικά και εμβληματικά πιάτα από κάθε γωνιά του πλανήτη. 
Λαχταριστά μπέργκερ από τα κορυφαία spots της πόλης θα βρεθούν δίπλα στο αυθεντικό ελληνικό street food, το σουβλάκι, ενώ προτάσεις από την Ασία με noodles, tikka masala και sushi θα στηθούν πλάι πλάι σε αυθεντικά tacos, burritos, quesadillas και άλλες προτάσεις που θα σε μεταφέρουν στο Μεξικό. 

 

Thessaloniki Street Food Festival 2022: Επιστρέφει για 5η χρονιά η απόλυτη γιορτή φαγητού και μουσικής

 

Η ιταλική κουζίνα θα δώσει το δικό της «παρών» με τη ναπολιτάνικη πίτσα και οι παραδοσιακές συνταγές του Πόντου θα εντυπωσιάσουν με τη διαχρονική νοστιμιά τους. Από το Thessaloniki Street Food Festival δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εκλεκτές κοπές κρεάτων, οι χορτοφαγικές επιλογές με εναλλακτικές επιλογές γύρου αλλά και φαλάφελ που θα ζήλευαν και στην Αραβία. 

 

Τα Fish ‘n’ Chips έχουν τη δική τους παρουσία τόσο στην αγγλική εκδοχή όσο και στην απόλυτα ελληνική, ως μπακαλιάρος σκορδαλιά. Για τους λάτρεις των γλυκών θα υπάρχουν λαχταριστά παγωτά, υπέροχοι παραδοσιακοί λουκουμάδες με μυστικές συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά, αυθεντικές ιταλικές συνταγές και πολλές ακόμα λαχταριστές προτάσεις απ’ όλο τον κόσμο!

 

Όσο για τη μουσική πλευρά του φεστιβάλ, δύο stages θα φιλοξενούν μουσικές για όλους. Από τη σκηνή του live stage θα περάσουν στις 14/5 ο Μιθριδάτης, στις 15/5 οι Koza Mostra, στις 20/5 οι Souled Out, στις 21/5 οι Taki Tsan & Phyrosun και στις 22/5 οι Polkar. Όλα τα live θα ξεκινούν στις 10:00, κλείνοντας την ημέρα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Tο DJs Stage θα φιλοξενήσει τους πιο επιδραστικούς local DJs σε συνεργασία με τους Street Outdoors, προσφέροντας μια μουσική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις. 

 

Thessaloniki Street Food Festival 2022: Επιστρέφει για 5η χρονιά η απόλυτη γιορτή φαγητού και μουσικής

 

Ανάμεσα στα 35 street food booths και τις γωνιές με τα εντυπωσιακά food trucks θα βρεις και 5 rest areas για να μπορείς να χαλαρώσεις και να συνεχίσεις τη βόλτα σου. Το Thessaloniki Street Food Festival 2022 επιστρέφει πιο πλήρες από ποτέ και σε καλεί να ανακαλύψεις τις γεύσεις του κόσμου σε μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα.

 

Για πρώτη φορά στο Thessaloniki Street Food Festival 2022 θα γίνει η προσπάθεια για ένα πιο «πράσινο» φεστιβάλ! Μέσα από τη δράση Celebrate Awareness, το TSFF22 θα προσπαθήσει να συλλέξει όλα τα πλαστικά ποτήρια του φεστιβάλ και μέσω του upcycling να δημιουργήσει τον εξοπλισμό των επόμενων φεστιβάλ! Αναζητήστε τους κάδους ανακύκλωσης και τα σχετικά QR codes στον χώρο για να μάθετε περισσότερα και να γίνετε μέρος ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος!

 

ΔΕΘ – TIF HELEXPO
Ώρες & ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή (13/5) & (20/5): 18:00-00:00, Σάββατο (14/5 & 21/5) & Κυριακή (15/5 & 22/5): 12:00-00:00
Γενική είσοδος: €3, €7 (τριήμερο εισιτήριο)
Προπώληση εισιτηρίων viva.gr
Facebook: Thessaloniki Street Food Festival 2022