Το Ταξιδεύοντας είναι από εκείνες τις γευστικές περιπτώσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι μια κρυφή περηφάνια γι’ αυτόν τον τόπο. Γιατί ακόμα κι όταν όλα αλλάζουν, εδώ διατηρείται ένα κομμάτι της παράδοσής μας που δεν σε προδίδει και κυρίως δεν παρασύρεται από τάσεις και μόδες κενές περιεχομένου. Η λέξη «περιεχόμενο», άλλωστε, είναι νομίζω κομβικής σημασίας για το Ταξιδεύοντας. Ένας χώρος αφιερωμένος στην ψαροφαγία, και μάλιστα στην πιο ουσιαστική μορφή της, δεν θα μπορούσε να ξεχωρίζει αν δεν ήξερε να διαχειρίζεται το περιεχόμενο της γεύσης.

 

Ταξιδεύοντας
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Το καταλαβαίνεις αμέσως ότι εδώ θα βρουν αυτό που αναζητούν όλοι όσοι αγαπούν τα ψαρικά και τα θαλασσινά. Από τους πιο mainstream μέχρι και τους πιο ψαγμένους ουρανίσκους, το μενού έχει να παρουσιάσει συνταγές φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη, και κυρίως βασισμένες σε άριστες πρώτες ύλες και φρέσκα ψάρια. Μικρά καΐκια από όλη την Ελλάδα μεταφέρουν στην κουζίνα του Ταξιδεύοντας την ψαριά τους και ο σεφ Ιορδάνης Ηλιάδης δημιουργεί πιάτα που σέβονται τις εναλλαγές της φύσης και ακολουθούν τις εποχές και όσα καθεμιά έχει να προσφέρει. Όπως λέει ο ίδιος, «η νοστιμιά και η αυθεντικότητα κρύβονται στην απλότητα ενός πιάτου με δυο-τρία υλικά» και αυτή την αλήθεια τη συναντάς στις προτάσεις του Ταξιδεύοντας. Αρκεί να δοκιμάσεις τις άκρως καλοκαιρινές προτάσεις του καταλόγου για να καταλάβεις ότι η απόλαυση είναι από μόνη της μια core έννοια και να πεισθείς για το μότο που ακολουθεί αυτόν τον χώρο εδώ και είκοσι χρόνια: «Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα».

 

Ο σεφ φτιάχνει φανταστικούς ντοματοκεφτέδες που μυρίζουν αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι και επειδή είναι σίγουρο ότι θα θέλεις να τους δοκιμάσεις στο σπίτι, μας δίνει τη συνταγή της επιτυχίας: 100 γρ. τριμμένες ντομάτες, 100 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, 100 γρ. κολοκυθάκι τριμμένο, ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 100 γρ. φέτα βαρελίσια, 5 φύλλα δυόσμο, 5 φύλλα βασιλικό, ½ μάτσο μαϊντανό, ½ κ.σ. ρίγανη ξερή, 150 γρ. αλεύρι, 1 κ.γ. baking powder.  Ένα πιάτο που φέρνει στον χώρο σου μια τζούρα από διακοπές και την αύρα του Ταξιδεύοντας που φιλοξενεί τις πιο θαλασσινές, γευστικές στιγμές μας στην πόλη.

 

Ταξιδεύοντας
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Τα τραπεζάκια του χώρου που μοιάζει σαν πλοίο που σε ταξιδεύει στρώνονται αυτή την περίοδο για να απολαύσεις φανταστικές σαρδέλες, «δυχτιάρικα» μπαρμπούνια, πεντανόστιμες σφυρίδες αλλά και στήρες, φαγγριά και σκάρους που θα σε εντυπωσιάσουν σε διαφορετικές συνταγές. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το ψάρι μαρινάτο σε χυμό λεμόνι με ανθό αλατιού και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μια ωδή στον γευστικό πλούτο της χώρας μας, αλλά και το ψητό στον φουρνό με ντομάτα και λεμονοθύμαρο.

 

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 210 4324368 / Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 210 6201572

www.taxidevontas.com

Facebook: Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Instagram: taxidevontas_

Οδηγός Γεύσης