Η Οινοποιία Μπουτάρη δίνει ραντεβού στην πλατεία Βραζιλίας, στα τραπέζια του εξωτικού και ταξιδιάρικου Iguazu Athens. Μαζί, θα προσφέρουν στην κατάφυτη σάλα του εστιατορίου των Ιλισίων μία εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία με πρωταγωνιστή ένα από τα πιο γνωστά και κλασικά κρασιά της Οινοποιίας Μπουτάρη, το ερυθρό Grande Reserve Naoussa Boutari 2013.

 

Στη ζούγκλα του Iguazu Athens για μια εκλεκτή εμπειρία wine pairing

 

Με 144 χρόνια σταθερής κι επιτυχημένης πορείας στο χώρο του ελληνικού αμπελώνα, η Οινοποιία Μπουτάρη, έχει στο βιογραφικό της πληθώρα από επιλεγμένες συνεργασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα με εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις εστίασης, δημιουργώντας οινικές προτάσεις και ταιριάσματα που στόχο έχουν να αναδείξουν το εκάστοτε κρασί, αλλά και να προσφέρουν συνολικά μια ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση. Μία τέτοια συνεργασία είναι η πιο πρόσφατη με το Iguazu Athens.

 

Το φαγητό

Μπαίνοντας στην κατάφυτη σάλα του Iguazu Athens, αφού χαιρετηθείς με τον γορίλα-σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, σε υποδέχεται η μοναδική εξωτική χλωρίδα του, αλλά και ένα πολυτελές design υψηλής αισθητικής. Από τα πρώτα λεπτά στον χώρο, πριν καν κοιτάξεις το μενού, καταλαβαίνεις πως στην πλατεία Βραζιλίας των Ιλισίων φυσάει λατινοαμερικάνικος αέρας. Και την πεποίθηση αυτή, στην επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο κατάλογος. Οι γεύσεις Αργεντινής, Βραζιλίας και Παραγουάης διαδέχονται η μία την άλλη σε ένα μενού που κάνει τις τροπικές, έθνικ συνταγές πιο προσιτές ακόμη και για τους πιο άπειρους ουρανίσκους, ενώ το προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να εξηγήσει υλικά και πιάτα με τα οποία μπορεί να μην είμαστε τόσο εξοικειωμένοι. Στο Iguazu Athens μπορείς να δοκιμάσεις δροσερά, καλοφτιαγμένα cocktails και γευστικό, χορταστικό brunch, όμως σήμερα θα δώσουμε λίγη περισσότερη βάση στο dinner μενού, το οποίο είναι δομημένο ώστε να έχει τουλάχιστον μία επιλογή για τον καθένα. Κοπές κρεάτων και BBQ, πιάτα με ψάρι, ζυμαρικά, σαλάτες, αρκετές vegetarian συνταγές, αλλά και ωμά πιάτα, όλα φυσικά με twists Λατινικής Αμερικής, συνθέτουν ένα πλούσιο και πρωτότυπο μενού. Για το ερυθρό Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 έχει επιλεχθεί ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο, που θα αναδείξει τις γεύσεις και τις νότες του κρασιού στο ποτήρι. Πρόκειται για το πιάτο Milanesa, μπριζόλα γάλακτος μόσχου πανέ που συνοδεύεται από πουρέ cassava (τροπική, αμυλώδης ρίζα, πολύ δημοφιλής στην κουζίνα που εκπροσωπεί).

 

Στη ζούγκλα του Iguazu Athens για μια εκλεκτή εμπειρία wine pairing
Φώτο.: Μπριζόλα γάλακτος μόσχου πανέ που συνοδεύεται με πουρέ cassava

 

Το κρασί - Grande Reserve Naoussa Boutari 2013

Πρόκειται για ένα κρασί υψηλής ποιότητας που έχει ταυτιστεί με την Οινοποιία Μπουτάρη, αφού είναι ένα από τα πρώτα και γνωστότερα κρασιά της. Είναι το πρώτο κόκκινο κρασί, που εισήγαγε στην αγορά την έννοια της περιορισμένης και ελεγχόμενης παραγωγής από σταφύλια επιλεγμένων αμπελώνων, ενώ έχει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η σοδειά του 2013, που κυκλοφορεί ως τρέχουσα σοδειά, είναι ένα εξαιρετικά παλαιωμένο κρασί που αναδεικνύει τις δυνατότητες του Ξινόμαυρου στην παλαίωση και αποδεικνύει την ταυτότητα του προϊόντος, ως ένα κορυφαίο κόκκινο ελληνικό κρασί παλαίωσης.

 

Στη ζούγκλα του Iguazu Athens για μια εκλεκτή εμπειρία wine pairing

 

Τα χαρακτηριστικά της ετικέτας

Έχει πλούσιο, βαθυκόκκινο χρώμα με κεραμιδί ανταύγειες. Τα γλυκά αρώματα αποξηραμένων φρούτων, με κυρίαρχα τη ντομάτα και το σύκο, συνδυάζονται με αυτά της παλαίωσης, όπως η κανέλα, η βανίλια, το ξύλο και τα μπαχαρικά. Είναι ένα στιβαρό κρασί με σώμα που χαρακτηρίζεται από πολλές και ώριμες τανίνες. Έχει μακρά επίγευση, ενώ για απόλαυση στο έπακρο, η συνιστώμενη θερμοκρασία είναι μεταξύ 16°C με 18°C . Ταιριάζει γευστικά με κυνήγι, κόκκινα κρέατα και πικάντικα τυριά.

 

Στη ζούγκλα του Iguazu Athens για μια εκλεκτή εμπειρία wine pairing

 

Ραντεβού, λοιπόν, στην πλατεία Βραζιλίας για φαγητό με λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο, και ένα βραβευμένο κρασί στο ποτήρι, για μια μοναδική, πολυπολιτισμική εμπειρία pairing.

Οδηγός Γεύσης