Αν μιλήσεις με τον σεφ τζιοβάνι σκαράτζι, καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή γιατί το Sole Giaguaro παραμένει μία από τις αγαπημένες επιλογές για ιταλικό σε αυτή την πόλη. Και όταν λέμε ιταλικό, δεν εννοούμε τα κλασικά πιάτα που συνήθως συναντάμε σε ένα τέτοιο μενού. 

 

Η κάρτα που δημιουργεί ο σεφ είναι εντυπωσιακή καταρχάς γιατί είναι επιλεκτική, παρουσιάζοντας μια σειρά από πιάτα προσεγμένα στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα εποχικά προϊόντα παίζουν τον πρώτο ρόλο και οι συνταγές συνδυάζουν σύγχρονες τεχνικές από τη διεθνή γαστρονομική σκηνή που θα σε εντυπωσιάσουν. 

 

Το ταρτάρ ψαριού με μανταρίνι, αμύγδαλο και καραμελωμένα shallots ή το χταπόδι με guanciale, σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα και ταραμά είναι ανάλαφρες, αρωματικές επιλογές για να ξεκινήσεις το γευστικό σου ταξίδι. Ανάμεσα στα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις θα βρεις ένα γεμιστό ρολό με χειροποίητη ζύμη ζυμαρικών, ξινομυζήθρα και τρούφα που μέσα του κλείνει ένα λαχταριστό ραγού κόκορα και παλαιωμένη γραβιέρα.

 

Sole Giaguaro

 

Οι προτάσεις του Sole Giaguaro αναδεικνύουν το μεγαλείο της ιταλικής γαστρονομίας μέσα από συνταγές όπου πρωταγωνιστεί η στεριά ή η θάλασσα της Μεσογείου – άλλωστε, όπως λέει ο σεφ, αυτή η κουζίνα έχει πολλές και διαφορετικές επιρροές, από τη Βόρεια Ευρώπη μέχρι τη Νότια Αφρική.

 

Το μπαρμπούνι με σταμναγκάθι, σάλτσα ponzu και αυγά ψαριών αλλά και η πανσέτα με ψητό λάχανο και horseradish βινεγκρέτ είναι αντιπροσωπευτικές γεύσεις που θα σε κάνουν να γνωρίσεις μια άλλη πλευρά της κουζίνας αυτής. Δίπλα στα πιάτα θα απολαύσεις ετικέτες κρασιών κυρίως από τον ιταλικό αλλά και τον ελληνικό αμπελώνα – η λίστα μετρά 150 επιλογές και περίπου 30 προτάσεις που εναλλάσσονται κάθε τόσο ανάλογα με την εποχή. Για κλείσιμο, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις μια διαφορετική εκδοχή του παραδοσιακού τιραμισού ή το εκπληκτικό καραμελωμένο αχλάδι με παγωτό κουμκουάτ.

 

Το Sole Giaguaro δημιουργεί ένα concept Italian dining house και χτίζει κάθε φορά μια εμπειρία όπου η φινέτσα και η γεύση γίνονται ένα.

 

Τρώων 66,  Άνω Πετράλωνα 210 3478008 

Facebook: Sole Giaguaro Athens Italian dining house

Instagram: solegiaguaroathens

Οδηγός Γεύσης