Προτού γίνει gastrotavern, το smile ήταν μια οικογενειακή παραδοσιακή ταβέρνα, γνωστή για τις μαγειρευτές ελληνικές γεύσεις. Μετά τον θάνατο του μπαμπά, τα δύο από τα τέσσερα παιδιά, ο Νεκτάριος, που ήδη εργαζόταν ως σεφ, και η Ζωή, που εργαζόταν στον τουριστικό τομέα, αποφάσισαν να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση που εκείνος ξεκίνησε το 2002.


Κρατώντας το όνομα που χαρακτηρίζει όχι μόνο την ιστορία του μαγαζιού αλλά και ολόκληρη τη φιλοσοφία που βασίζεται στο χαμόγελο των ανθρώπων του, δημιουργήσαν ένα γαστρονομικό στέκι, οικείο και φιλικό. Εδώ μπορείς να έρθεις όπως είσαι, χωρίς κανένα dress code ή κουραστικές τυπικότητες, και να απολαύσεις νόστιμα, comfort πιάτα που βασίζονται στις ελληνικές συνταγές και κάνουν τη γαστρονομία μέρος της καθημερινότητας. Ξεκινώντας από τη χειροποίητη φοκάτσια που έρχεται στο τραπέζι σου, καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που ετοιμάζει το Smile για σένα. O Νεκτάριος, οι δυο καταπληκτικοί sous-chefs αλλά και ολόκληρη η ομάδα της κουζίνας συνδυάζουν τις σύγχρονες τεχνικές με τα αγνά υλικά της ελληνικής φύσης και δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία.

 

Smile Gastrotavern: Η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται, τιμώντας την comfort γαστρονομία
Το κλέφτικο αρνάκι μαγειρεύεται sous vide και σερβίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LiFO


Το κλέφτικο αρνάκι μαγειρεύεται sous vide και σερβίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας. Ο μουσακάς παίρνει τη μορφή της τραγανής κροκέτας από πατάτα που γεμίζεται με ραγού, μελιτζάνα και μπεσαμέλ. Τα χειροποίητα λινγκουίνι συνοδεύονται από κόκκινη σάλτσα και homemade pesto από φιστίκι Αιγίνης. Ο χοιρινός γύρος είναι πανσέτα μαγειρεμένη σε κενό αέρος και συνοδεύεται από τζατζίκι, πίκλα κρεμμυδιού και κυπριακή πίτα. Όλα αυτά φτιάχνονται με αγνά υλικά από την ελληνική ύπαιθρο, και μάλιστα μπορείς να δεις όλη τη διαδικασία μέσα από την ανοιχτή κουζίνα του Smile.


Η must έκπληξη στο τέλος είναι το ιδιαίτερο cheesecake –αγαπημένο της μαμάς της οικογένειας– με βάση από μουστοκούλουρο, κρέμα από κατίκι και μαρμελάδα μύρτιλο. Ένα φινάλε που προκαλεί τεράστια χαμόγελα.

 

Smile Gastrotavern: Η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται, τιμώντας την comfort γαστρονομία
O Νεκτάριος, οι δυο καταπληκτικοί sous-chefs αλλά και ολόκληρη η ομάδα της κουζίνας συνδυάζουν τις σύγχρονες τεχνικές με τα αγνά υλικά της ελληνικής φύσης και δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LiFO

Πλατεία Τσώκρη 1, Αθήνα, 210 9218911

FacebookInstagram

Οδηγός Γεύσης