Δεν ξέρουμε αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, πάντως η αγάπη για το καλό φαγητό περνάει σίγουρα από τον πεζόδρομο της Εμπεδοκλέους. Εκεί, ο Σκούφιας παραμένει λατρεμένο στέκι για όσους αγαπούν τις σπιτικές γεύσεις, το καλό κρασί και τις παρεΐστικες βόλτες. Αλήθεια, υπάρχει κανείς που μπορεί να αρνηθεί αυτό το τρίπτυχο της ευτυχίας;

 

Στον Σκούφια είναι σίγουρο ότι η γευστική τουλάχιστον ευτυχία είναι σταθερή αξία και μοιράζεται απλόχερα σε όσους περνούν την πόρτα του οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Γιατί εδώ όλα ξεκινούν από τον πρωινό καφέ, καλοφτιαγμένο και αρωματικό, που μπορείς να συνοδεύσεις με νόστιμα πιάτα brunch όπως οι ομέλετες ή οι τορτίγιες με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών.

 

Σκουφιάς: Στο στέκι του Παγκρατίου ξέρουν από περιποίηση

 

Η κουζίνα συνεχίζει τις εκπλήξεις της όλη μέρα, με προτάσεις για τη μέση ώστε να δοκιμάσουν όλοι, όσα περισσότερα μπορούν – η αλήθεια είναι ότι θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα! Δε γίνεται να μην τσιμπήσεις με το πιρούνι σου τα μοσχαρίσια μπιφτέκια  που λιώνουν στο στόμα και σε κάνουν να λιώνεις κι εσύ από απόλαυση.

 

Στα απολύτως must try, η Πίτα (σφακιανή) με ανθότυρο, μέλι & κανέλα καθώς και το Συκώτι (μοσχαρίσιο) με πουρέ πατάτας – ένας συνδυασμός που σε κάνει να χάσεις τα λόγια σου. Στα best seller τα χοιρινά μπριζολακια, φυσικά δεν γίνεται να φύγεις από τον Σκουφιά χωρίς να (ξανά) γευτείς τις Τυρόμπαλες με ανθότυρο και μυρωδικά...  Ακόμα κι όταν έχεις χορτάσει αυτό το πιάτο έρχεται σε επανάληψη απλώς για να συνοδεύσεις το κρασί ή το ποτό σου.

 

Σκουφιάς: Στο στέκι του Παγκρατίου ξέρουν από περιποίηση

 

Σε αυτό το κεφαλαίο ο Σκουφιάς έχει να σου προτείνει επιλογές σε τσίπουρο και ούζο – όλα από μικρούς παραγωγούς – αλλά και τη φανταστική ρακή «Σητεία» που θα σε κάνει πιστό οπαδό του είδους. Αν προτιμάς κρασάκι, θα βρεις προσεγμένες επιλογές αλλά κι ένα χύμα βιολογικό που πάει τέλεια με τα πιάτα και την παραεΐστικη διάθεση. Αν πάλι για κλείσιμο θέλεις τη δροσιά ενός κοκτέιλ, δοκίμασε κάποιο από τα κλασικά ή τα signature της λίστας που θα σε κρατήσουν στο στέκι του Παγκρατίου μέχρι αργά το βράδυ. Εδώ, όλα έχουν μια σπιτική φροντίδα που κρατά ψηλά την ποιότητα και μια αυθεντική αγάπη που κρατά χαμηλά τις τιμές. Στο Σκουφιά περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

 

Εμπεδοκλέους 9-13, 215 5055849, Facebook: Ο Σκούφιας,

Instagram: o_skoufias

Οδηγός Γεύσης