Ρακιζιό στην Τήνο: Ένα νέο στέκι που φιλοξενεί τη γευστική παράδοση του νησιού

Ένα νέο σύγχρονο μεζεδοπωλείο που άνοιξε φέτος τις πόρτες του στον Κτικάδο της Τήνου και υπόσχεται αξέχαστες στιγμές στο γραφικό χωριό του νησιού.

The LiFO team, 18.7.2022 | 16:55

ADVERTORIAL

 

Οι άγνωστες ομορφιές της Τήνου σε καλούν ξανά και ξανά σε αυτό το υπέροχο νησί των Κυκλάδων που δεν παύει να σε εντυπωσιάζει τόσο με το φυσικό κάλλος του όσο και με τα στέκια που αντιπροσωπεύουν την τηνιακή γαστρονομία.  

 

Το Ρακιζιό είναι ένα νέο σύγχρονο μεζεδοπωλείο που άνοιξε φέτος τις πόρτες του στον Κτικάδο της Τήνου και υπόσχεται αξέχαστες στιγμές στο γραφικό χωριό του νησιού.
Ο Νικηφόρος Χατζηδάκης –γνωστός από το Περί Καφέ και το Cardoon_Tinos–, μαζί με τον local φίλο του Λάζαρο Παγανή, ονειρεύτηκαν και δημιούργησαν μαζί με τον αρχιτέκτονά τους Γιάννη Μαχαίρα έναν νέο μοντέρνο χώρο με παραδοσιακά στοιχεία, θέλοντας να φέρουν στη μνήμη μας το φαγητό στο χωριό! 

 

Ρακιζιό στην Τήνο: Ένα νέο στέκι που φιλοξενεί τη γευστική παράδοση του νησιού

 

Σε αυτό βοήθησε η σεφ Γωγώ Δελογιάννη, η οποία δημιούργησε ένα παραδοσιακό μενού βασισμένο σε τοπικά προϊόντα, όπως τηνιακό χοιρομέρι, καρίκι, πέτρωμα Τήνου και κάππαρη, που σε ταξιδεύει γευστικά! 

 

Στο Ρακιζιό θα πας από το πρωί για να δοκιμάσεις πιάτα πρωινού με ελληνική ταυτότητα, όπως παραδοσιακό καγιανά με μυζήθρα Τήνου ή αυγόφετες με φέτα, κιμά λουκάνικου και τηγανητό αυγό. Μαζί θα απολαύσεις τον φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ ή τα τέλεια smoothies του καταλόγου.

 

Ρακιζιό στην Τήνο: Ένα νέο στέκι που φιλοξενεί τη γευστική παράδοση του νησιού

 

Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ, οι γευστικές εκπλήξεις συνεχίζονται με τους διάσημους κεφτέδες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, τα τηγανόψωμα με σκορδάτο λουκάνικο και τη χειροποίητη ημίπαστη πανσέτα με σπανάκι και τηγανητό αυγό! Όποια γεύση κι αν επιλέξεις, θα τη συνδυάσεις τέλεια με μια μεγάλη γκάμα από αποστάγματα και κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα! Και μην ξεχάσεις να ρωτήσεις για τα πιάτα ημέρας, μικρές γευστικές αποκαλύψεις της νησιώτικης παράδοσης.

 

Κτικάδος Τήνου, 22830 24881, Facebook: Rakizio.Tinos, Instagram: rakizio.tinos

Οδηγός Γεύσης