O all day χώρος του Pizzoteca βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά ακριβώς έξω απο το μετρό. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό σποτ ιταλικών κυρίως γεύσεων, με τον κατάλογό του να είναι γεμάτος αυθεντικές ιταλικές γεύσεις ενώ το περιβάλλον θυμίζει ιταλικό bistrοt.

 

Pizzoteca:

 

Η πρώτη εικόνα που θα αντικρίσεις μόλις περάσεις την πόρτα του είναι η τεράστια βιτρίνα του που δεν θα ξέρεις στην κυριολεξία τι να πρωτοδιαλέξεις. Το μενού ξεκινά με αντιπάστι και πλούσιες σαλάτες, ιταλική πίτσα και καλτσόνε, πάστα αλλά και ριζότι παραδοσιακής τρατορίας.

 

Pizzoteca:

 

Στην κουζίνα του ο Αργύρης Αιγινίτης έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην πρώτη ύλη, καθώς τα πάντα είναι χειροποίητα, το προσούτο Parma είναι παλαιωμένο (18 μηνών), στην pizza του χρησιμοποιείται μόνο τυρί mozzarella και η σάλτσα του φτιάχνεται με ντομάτα san marsano και φρέσκο βασιλικό.

 

Καλτσόνε σπανάκι και καλτσόνε απο άπαχο μοσχάρι με mascarpone και πιπεριές ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις, ενώ στα ατού του Pizzoteca είναι η παραδοσιακή ζύμη 24ωρης ωρίμανσης.

 

Pizzoteca:

 

Εκτός όμως απο take away, το Pizzoteca διαθέτει καθιστικό που σε μεταφέρει σε μια αλλη εποχή. Εκεί μπορείς να απολαύσεις εκτός των ιταλικών γεύσεων και τον café σου αφού το Pizzoteca ανοίγει απο νωρίς το πρωί. Στα συν του εστιατορίου είναι η πολύ καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών και τα λαχταριστά επιδόρπια που συμπληρώνουν ιδανικά την εμπειρία στον ιταλικό αυτό χώρο.

 

Pizzoteca:

 

Αν ψάχνεις λοιπόν ιταλικές γεύσεις (και όχι μόνο) στον Πειραιά, το εστιατόριο Pizzoteca είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα πλούσιο ιταλικό γεύμα. Φυσικά, για όσους θέλουν φαγητό στο σπίτι, τo μενού του θα το βρεις σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες για να δώσεις την παραγγελία σου. 

Καραΐσκου 115 & λεωφ.Βασιλέως Γεωργίου, Πειραιάς

210.41.11.530

Facebook: Pizzoteca Nel Pireo

Οδηγός Γεύσης