Μετρά μόλις ενάμιση χρόνο λειτουργίας, αλλά έχει καταφέρει ήδη να γίνει αγαπημένο στέκι για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας στα νότια και όχι μόνο. Ο Ιταλός, στο Παλαιό Φάληρο, έχει φανατικούς θαυμαστές και εύκολα γίνεσαι ένας από αυτούς.

 

Ο cozy χώρος αποπνέει φιλικά vibes από την πρώτη στιγμή και η ομάδα σε υποδέχεται με ένα μεγάλο χαμόγελο μέσα σε μια ατμόσφαιρα με αριστοκρατική αισθητική και σύγχρονες πινελιές. Εδώ, λοιπόν, θα δοκιμάσεις μια σειρά από εκλεκτές ιταλικές γεύσεις, φτιαγμένες με πρώτες ύλες που διαλέγονται προσεκτικά, όπως θα έκανε ένας καλός φίλος από την Ιταλία που σε καλεί για φαγητό. 

 

Στο μενού που υπογράφει ο σεφ Κώστας Γαλάνης πρωταγωνιστεί η pinsa, αυτή η οβάλ, ρουστίκ εκδοχή της πίτσας, αλλά και η pasta principessa που φτιάχνεται με φρέσκια ζύμη και αλλάζει όλη την εμπειρία. Άλλωστε, στον Ιταλό οι χειροποίητες παρασκευές είναι βασικό συστατικό της νοστιμιάς. Στο μενού θα βρεις την τραγανή Pinsa Mortadella & Pistachio με ζουμερή μοτσαρέλα, μορταδέλα, τυρί stracciatella, πέστο φιστίκι και φιστίκι κροκάν, αλλά και έναν ιδιαίτερο συνδυασμό με αχλάδι, σπεκ, μοτσαρέλα και γκοργκοντζόλα. 

 

Ο Ιταλός
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

H homemade φρέσκια pasta θα εντυπωσιάσει τον ουρανίσκο σου με προτάσεις όπως το λαχταριστό Tagliolini με γαρίδες, μπισκ, φινόκιο, ντοματίνι κονφί και φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ενώ τα νιόκι από ρικότα και όχι πατάτα είναι μια ιδιαίτερη εκδοχή που θα σου κεντρίσει αμέσως το ενδιαφέρον. Πέρα από τα main πιάτα, στον Ιταλό θα βρεις τεράστια ποικιλία και από ιταλικά starters με έμφαση στα πληθωρικά πλατό με premium ιταλικά τυριά και αλλαντικά, τραγανές μπρουσκέτες με ποικίλα toppings και δροσερές σαλάτες με ιδιαίτερες χειροποίητες βινεγκρέτ. 

 

Σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο συνδυασμός ξύλου, ρατάν και μαρμάρου θα σου τραβήξει το βλέμμα η κρεμασμένη κάβα με πολλές επιλεγμένες ετικέτες οίνων του ιταλικού αμπελώνα που είναι ιδανικές για να συνοδεύσουν οποιαδήποτε γευστική επιλογή. Στην drink list θα συναντήσεις signature cocktails για κάθε περίσταση –από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ– που συμπληρώνουν το ταξίδι στην ιταλική γαστρονομία. Το γεύμα σου ολοκληρώνεται με ένα βελούδινο γνήσιο τιραμισού ή με μια δροσερή πανακότα γλυκιάς κολοκύθας με butterscotch αρωματισμένο με espresso και καραμελωμένα φουντούκια.

 

Μια γνήσια ιταλική εμπειρία σε περιμένει καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ για να την ανακαλύψεις! Τώρα που ανοίγει ο καιρός ο Ιταλός στρώνει τα τραπέζια του και στον εξωτερικό χώρο για να απολαμβάνεις κάθε ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή βόλτα στο Παλαιό Φάληρο.

 

Ο Ιταλός: Παραδοσιακή pinsa και χειροποίητη pasta σε ταξιδεύουν στην ιταλική γαστρονομία
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Αλκυόνης 16, Παλαιό Φάληρο 211 0011130

Facebook: o.italos.restaurant

Instagram: o.italos

Οδηγός Γεύσης