Ο Δημήτρης Κατριβέσης ανοίγει εστιατόριο στην Τήνο

Το «Thama» βρίσκεται πάνω στην θάλασσα και εστιάζει στα φρέσκα ψάρια και το μαγείρεμα σε ανοιχτή φωτιά.

The LiFO team, 19.6.2020 | 16:36

Η ίδια η Τήνος ήταν η έμπνευση για το νέο εστιατόριο του καταξιωμένου σεφ Δημήτρη Κατριβέση που ανοίγει στο νησί. Το «Thama» το Δημήτρης Κατριβέσης θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές Ιουλίου.  

 

Η επιλογή του νησιού δεν είναι τυχαία: Η εκλεπτυσμένη ομορφιά από την μία και η αγριάδα των τοπίων από την άλλη, ο μυστικισμός και η απλότητα, η ηρεμία, η σεμνότητα της φρεσκάδας, η ποιότητα και  γεύση των τοπικών προϊόντων, είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που οδήγησαν τον σεφ το φετινό καλοκαίρι στην Τήνο.

 

Στο επίκεντρο του μενού βρίσκονται τα φρέσκα ψάρια που φέρνουν καθημερινά οι ντόπιοι ψαράδες και τα τοπικά προϊόντα που παράγονται με σεβασμό στη γη, κάθε εποχή.

 

Το Τhama βρίσκεται πάνω στην θάλασσα, σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία σε μικρή απόσταση από το λιμάνι, στην λεωφόρο Σταύρου Κιονίων, και θα λειτουργεί από το μεσημέρι.

 

Η χρήση της ανοικτής φωτιάς κυριαρχεί επίσης στο μενού, που αποτελείται από διαφορετικά πιάτα που είναι σχεδιασμένα για να μοιράζονται.

 

Στο Thama βασικός σκοπός είναι να διατηρηθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, με ένα αυθεντικό μενού μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία.   

 

Σταθερές αξίες του Δημήτρη Κατριβέση παραμένουν η αειφορία και η οικολογική συνείδηση στην κουζίνα.

 

Instagram:Thama_tinos, www.thamarestaurant.com

Οδηγός Γεύσης