Tο Nolio άνοιξε πριν από έναν χρόνο και έχει καταθέσει ήδη τη δική του άποψη στο comfort Italian food με πιάτα που σε κάνουν να τα λαχταράς από την πρώτη κιόλας ματιά. Και αυτή η αίσθηση επιβεβαιώνεται αμέσως μόλις δοκιμάσεις κάποια από τις προτάσεις του μενού που επιμελείται ο Ανδρέας Μούτσας.

 

Η ναπολιτάνικη πίτσα στα καλύτερά της δημιουργείται από ζυμάρι ωρίμανσης 72 ωρών για να αποκτήσει τη μαλακή και κυψελωτή μορφή της με την τραγανή υφή. Τα ζυμαρικά, χειροποίητα και πεντανόστιμα, θα σε ενθουσιάσουν με τους συνδυασμούς υλικών, ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις τις φανταστικές σαλάτες του Nolio.

 

Η Margherita με σάλτσα San Marzano, μοτσαρέλα fior di latte και φρέσκο βασιλικό είναι η πιο απλή και τρανταχτή απόδειξη της ανώτερης γεύσης. H Funghi e pancetta με κρέμα παρμεζάνας, μοτσαρέλα, προβολόνε, μανιτάρια, πανσέτα, λάδι τρούφας και θυμάρι θα σε μαγέψει με τη γεύση των αυθεντικών ιταλικών υλικών. Ενώ η Affumicata με κρέμα καπνιστού κρόκου αυγού, μοτσαρέλα, προβολόνε, καπνιστή scarmoza, πανσέτα και prosciutto cotto είναι μία από τις επιλογές που σε κάνουν φανατικό.

 

Nolio: Ιταλική φινέτσα με γεύση comfort food
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Οι λάτρεις της pasta (υπάρχει κανείς που δεν είναι;) θα δυσκολευτούν να επιλέξουν, αλλά είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσουν από την αυθεντική καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα, κρόκο αυγού και κρέμα πεκορίνο ή την πικάντικη Amatriciana με καπνιστή πανσέτα, σάλτσα San Marzano, καπνιστή πάπρικα και λάδι πράσινου τσίλι.

 

Στις σαλάτες ξεχωρίζει η Rucola με αχλάδι, παντζάρι, αμύγδαλο φιλέ και ντρέσινγκ από λάιμ και, φυσικά, δεν γίνεται να τελειώσεις το γεύμα σου αν δεν δοκιμάσεις το τιραμισού με εσπρέσο brownie, κρέμα μασκαρπόνε και crumble καρυδιού.

 

Στο Nolio οι γεύσεις έχουν την ιταλική φινέτσα που σε κάνει να νιώθεις ότι αυτό το φαγητό είναι μια ευγενική προσφορά στην καθημερινότητά σου.

 

Nolio: Ιταλική φινέτσα με γεύση comfort food
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Παναγή Τσαλδάρη 32, Μελίσσια, 211 0134983, Facebook: Nolio Restaurant, Instagram: nolio.restaurant 

Οδηγός Γεύσης