Τα Χριστούγεννα μπορούν να γίνουν όσο μαγικά θέλεις, αρκεί να βρεις τον κατάλληλο χώρο για να τα ζήσεις. Το New Hotel, που βρίσκεται μεταξύ της ιστορικής συνοικίας της Πλάκας και του σύγχρονου κέντρου της πόλης, ντύνεται αυτές τις γιορτές με όση μαγεία χρειάζεται, ώστε να απολαύσεις κάθε μέρα όπως της αξίζει. 

 

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του, που τον επιμελήθηκε το βραβευμένο δίδυμο από τη Βραζιλία, Fernando και Humberto Campana, σε συνεργασία με φοιτητές αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, επαναφέρει μνήμες της λαϊκής ελληνικής κουλτούρας – χαρακτηριστικές είναι οι γυάλινες κατασκευές για την προστασία από το «κακό μάτι». Έπιπλα, φωτιστικά και στοιχεία του παλιού Olympic Palace έχουν επαναδημιουργηθεί, διατηρώντας τη δική τους ιστορία, ενώ στο all-day εστιατόριο New Taste του ισογείου οι κολόνες μοιάζουν με κορμούς δέντρων, τα Favela trees, που αναφέρονται στις γνωστές γειτονιές της Βραζιλίας.

 

Το New Taste φιλοξενεί κάθε στιγμή των γιορτών, από την after shopping βόλτα και τα μεσημεριανά breaks για lunch μέχρι ένα ξεχωριστό δείπνο, ενώ κάθε Σαββατοκύριακο μπορείς να ζήσεις την εμπειρία ενός μοναδικού brunch που θα σε ταξιδέψει γευστικά. Όλα αυτά γίνονται μια unique εμπειρία μέσα σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο κλίμα που ακολουθεί τη σχεδιαστική υπεροχή του New Hotel.

 

New Hotel
Το New Taste φιλοξενεί κάθε στιγμή των γιορτών, από την after shopping βόλτα και τα μεσημεριανά breaks για lunch μέχρι ένα ξεχωριστό δείπνο, ενώ κάθε Σαββατοκύριακο μπορείς να ζήσεις την εμπειρία ενός μοναδικού brunch που θα σε ταξιδέψει γευστικά. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Όσο για τις πιο luxurious περιστάσεις, στoν 7ο όροφό του βρίσκεται το Art Lounge, επίσης σχεδιασμένο από τους αδερφούς Campana, όπου η τέχνη πρωταγωνιστεί σε κάθε λεπτομέρεια. Όποια ώρα της ημέρας κι αν βρεθείς εδώ, η ανεμπόδιστη, πανοραμική θέα στην Αθήνα σε χαλαρώνει, δημιουργώντας το κατάλληλο φόντο για τις γιορτινές ημέρες. Πώς αλλιώς θα καταλάβεις τη διαφορά, αν όχι μέσα σε ένα περιβάλλον που σε ταξιδεύει με κάθε τρόπο;

 

Και οι δύο χώροι του New Hotel με τον εντυπωσιακό στολισμό και την glamour ατμόσφαιρα στήνουν ένα αξέχαστο σκηνικό για το δείπνο της παραμονής των Χριστούγεννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και για τα μεσημεριανά γεύματα ανήμερα των γιορτών. Ο executive chef του ξενοδοχείου Μπάμπης Κουντούρης έχει ετοιμάσει μια σειρά από πιάτα όπου η μεσογειακή παράδοση συνδυάζεται με fusion επιρροές, δημιουργώντας μια γαστρονομική εμπειρία.

 

Σούπα καρότου με κρουτόν μαύρου σκόρδου και κάρι, καραβίδες με παπαρδέλες, περγαμόντο και σάλτσα οστρακοειδών και φραγκόκοτα με μαύρη κινόα, πουρέ δαμάσκηνου και τρούφα Πίνδου είναι κάποια από τα πιάτα του μενού για την παραμονή Χριστουγέννων, το οποίο κλείνει μοναδικά με μια χριστουγεννιάτικη σοκολατένια μπάλα με πραλίνα φουντουκιού και γκρέιπφρουτ compote. 

 

New Hotel
Οι γιορτές στο New Hotel έχουν εξαιρετικές γεύσεις, χριστουγεννιάτικο πνεύμα και τόση απόλαυση που θα μας μείνουν αξέχαστες. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υποδεχόμαστε τον νέο χρόνο με γαστρονομικές δημιουργίες όπως η βελουτέ σούπα αγκινάρας με tapenade μανιταριού και μάραθο, το cannoli αστακού με μαγιονέζα από κοράλλι αστακού, ρόδι και πούδρα από φύκια, η σκορπίνα με κυδώνια à la crème, κρέμα yuzu, αφρό σαμπάνιας και ελληνικό χαβιάρι Oscietra, και το μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος με πουρέ από παστινάκι, αρακά, λουκάνικο chorizo και σάλτσα κλημεντίνη. Το Forest chestnut με κάστανο crémeux, chocolate Valrhona Opalys 33% mousse με Baileys, τραγανό φύλλο κακάο και χώμα κακάο είναι το επιδόρπιο που θα σου αφήσει την πιο γλυκιά γεύση του χρόνου που φεύγει.

 

Οι γιορτές στο New Hotel έχουν εξαιρετικές γεύσεις, χριστουγεννιάτικο πνεύμα και τόση απόλαυση που θα μας μείνουν αξέχαστες.

 

Φιλελλήνων 16, 210 3273000

www.yeshotels.gr/newhotel

Οδηγός Γεύσης