Mexha: Tacos και κοκτέιλ στην Αγίου Κωνσταντίνου

Η ανοιχτή κουζίνα, με τους μάγειρες να δημιουργούν σε κοινή θέα, είναι με δυο λέξεις νόστιμη και δημιουργική.

The LiFO team, 30.6.2021 | 11:00

ADVERTORIAL

Μια καλή αφορμή για να ανηφορίσει κανείς ως το Μαρούσι είναι το Mexha, το νέο μεξικάνικο gastrobar, που άνοιξε στα βόρεια προάστια και βάζει την Αγίου Κωνσταντίνου στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. 

 

Mexha: Tacos και κοκτέιλ στην Αγίου Κωνσταντίνου



Η ανοιχτή κουζίνα, με τους μάγειρες να δημιουργούν σε κοινή θέα, είναι με δυο λέξεις νόστιμη και δημιουργική. Υποδειγματικά εκτελεσμένες είναι οι κλασικές συνταγές, όπως το μοσχάρι Barbacoa, που λιώνει στο στόμα, το chili con carne, που μοσχοβολάει από τις καπνιστές πιπεριές, ή το κοτόπουλο Asado, που εντυπωσιάζει με τη γευστική του μαρινάδα. Όσο για το φρέσκο, χειροποίητο chorizo, παρασκευάζεται καθημερινά και μαρινάρεται για είκοσι τέσσερις ώρες σε πάστα achiote.

 

Mexha: Tacos και κοκτέιλ στην Αγίου Κωνσταντίνου



Φανατικό κοινό έχουν αποκτήσει ήδη και οι vegan επιλογές, το Vegan Mexha Chili, με τις πιπεριές να μεταμορφώνουν τις φακές, και τα Mexha’s Red Beans με κόλιανδρο και κύμινο να κερδίζουν ακόμη και τους λάτρεις του κρέατος.



Στην καρδιά της κουζίνας του Mexha βρίσκονται οι σάλτσες, όλες δουλεμένες στο χέρι, με φρέσκα μυρωδικά, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά. Από την εξαιρετική dulcita με καπνιστή πάπρικα ή τη χειροποίητη σάλτσα τυριού queso ως την ψαγμένη chimexa, ένα mexican inspired pesto με λάιμ, jalapeno και φρέσκο κόλιανδρο, ή τη bruja, με καβουρδισμένο ηλιόσπορο, λάιμ και habanero chili, όλες συμπληρώνουν ιδανικά τα burritos, τις quesadillas και τα tacos με χειροποίητες τορτίγιες καλαμποκιού. Must try είναι, φυσικά, το γουακαμόλε, που φτιάχνεται αποκλειστικά από ώριμα αβοκάντο. 

 

Mexha: Tacos και κοκτέιλ στην Αγίου Κωνσταντίνου



Ο κατάλογος του Mexha, που φέρει την υπογραφή του Χάρη Βέντη, είναι έτσι δομημένος, ώστε ο επισκέπτης να συνθέσει το πιάτο του ακριβώς όπως το θέλει και, κυρίως, με όσο chili αντέχει. 



Και επειδή μεξικάνικο χωρίς κοκτέιλ δε γίνεται, στον κατάλογο που επιμελήθηκε ο έμπειρος Πέτρος Δανέζης φιλοξενείται μια συλλογή από Μαργαρίτες –η Spicy Passion Margarita έχει ήδη φανατικούς οπαδούς– και signature cocktails με βάση την τεκίλα, το ρούμι και το τζιν. Ξεχωρίζουν το Cox Daquiri με φρέσκο ανανά, τόνκα και χειροποίητο σιρόπι βανίλιας και το Revolucion, όπου το ρούμι συνδυάζεται υποδειγματικά με λάιμ και τζίντζερ. Τέλος, ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι τα Revivals, με εκτελέσεις ιστορικών κοκτέιλ όπως το Sidecar (ο «πατέρας» της Mαργαρίτας), το αρωματικό Gin Daisy, το δροσιστικό Gin Smash και το κλασικό Sazerac.

 

 

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι

216 0017188

 www.mexha.com

Facebook: Mexha