«Feed me tacos and tell me i’m pretty»: Με αυτήν τη φωτεινή επιγραφή σε καλωσορίζει το Mentirosa σε μια γευστική εμπειρία που μοιάζει με φιέστα γεμάτη χρώματα και θετικά vibes. Το νέο μεξικάνικο που ήρθε στον Κεραμεικό είναι μια αυθεντική taqueria που δεν κάνει υποχωρήσεις στη γεύση και τολμά να παρουσιάσει τις αυθεντικές συνταγές φτιαγμένες με τα πιο ποιοτικά υλικά. 

 

Ανεβαίνοντας τα σκαλάκια του Mentirosa, θα νιώσεις ότι επισκέπτεσαι έναν καλό φίλο που σε υποδέχεται στην πόρτα, πάντα πρόθυμος να μοιραστεί μαζί σου τις μοναδικές συνταγές του Μεξικού για να σε περιποιηθεί. Φυσικά και θα δοκιμάσεις το περίφημο Al pastor με χοιρινό, το ιδιαίτερο Barbacoa με σιγοψημένη αρνίσια σπάλα –σταθερό best seller–, το Cochinita Pibil αλλά και το Arrachera με μοσχάρι μαγειρεμένο σε μπίρα.

 

Mentirosa
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Ο χώρος, φτιαγμένος με τα έντονα χρώματα της μεξικάνικης κουλτούρας, μοιάζει με μια χαρούμενη hacienda που δεν έχει ανάγκη τα κλασικά φολκλόρ στοιχεία αλλά καταφέρνει να σε κάνει κομμάτι ενός διαφορετικού πολιτισμού γεμάτου από την ένταση των γεύσεων, τη δροσιά της αυθεντικής Μαργαρίτας και την ατμόσφαιρα της γιορτής.

 

Το εντυπωσιακό μπαρ με τα παραδοσιακά πλακίδια talavera σερβίρει παραδοσιακά μεξικάνικα κοκτέιλ που ταιριάζουν τέλεια με τα tacos και έχουν ως βάση την premium tequila και το mezcal. Εδώ θα δοκιμάσεις την πιο ισορροπημένη Μαργαρίτα που έχεις γευτεί και μια άκρως αυθεντική Paloma –εθνικό ποτό του Μεξικού– αλλά και πολλά global cocktails που συνοδεύουν τις γεύσεις.

 

Ο καταπράσινος κήπος του Mentirosa –δεν μπορεί να λείπει από μια hacienda– παραμένει ανοιχτός και τον χειμώνα και φιλοξενεί τις παρέες που προτιμούν να καθίσουν έξω, στη θερμαινόμενη αυλή. Άλλωστε σε αυτό το στέκι η θερμοκρασία είναι πάντα υψηλή χάρη στην εμπειρία που μοιάζει με μια γιορτή φιλοξενίας.

 

Θερμοπυλών 41, Κεραμεικός, 6981 647031 

www.mentirosa.gr/el

Facebook: Mentirosa - Tacos & Cocktails 

Instagram: @mentirosa.athens

Οδηγός Γεύσης