Μερικές φορές χρειάζεται να γίνεις το μαύρο πρόβατο για να δείξεις τον δρόμο προς κάτι διαφορετικό, κάτι που όλοι αναζητούν, αλλά δύσκολα το βρίσκουν.

 

Το εστιατόριο της Ευδοξίας Πάντου και του Νίκου Κρασσά υποστηρίζει επάξια το όνομά του, συνεχίζοντας να προσφέρει γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με έναν δημιουργικό τρόπο, αλλά χωρίς να χάνεται η καταγωγή της εγχώριας νοστιμιάς. Μιας νοστιμιάς που βασίζεται στις άψογες πρώτες ύλες και στην «υπενθύμιση» παραδοσιακών συνταγών που εξελίσσονται και γίνονται μέρος μιας σύγχρονης γαστρονομίας που απευθύνεται σε όλους.

 

Το μενού, που πάντα ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και τις «ορέξεις» της φύσης, ανανεώθηκε με την προσθήκη νέων πιάτων, όπως τα αρνίσια κεφτεδάκια κοκκινιστά με τουρσί από χρωματιστές πιπεριές και κρεμμύδι και μους από ελληνικά τυριά ή τις παπαρδέλες με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσα λαχανικών με πάπρικα και φέτα.

 

Μαύρο Πρόβατο: Παραμένει πιστό στις αξίες που το κάνουν να ξεχωρίζει

 

Η πρασοκιμαδόπιτα με σος γιαουρτιού είναι στα highlights και το χοιρινό κότσι που λιώνει στο στόμα είναι από εκείνες τις γεύσεις που θυμάσαι για καιρό. Όσο κρυώνει ο καιρός, έρχονται και οι βελουτέ σούπες λαχανικών, αρωματικές και ιδιαίτερες, να ζεστάνουν την ψυχή σου, όπως οφείλει να κάνει κάθε πιάτο αυθεντικής γεύσης. 

 

Μαζί με τον κατάλογο ανανεώθηκε και ο χώρος, για να μας υποδεχτεί φέτος τον χειμώνα. Ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ, το Μαύρο Πρόβατο φιλοξενεί –με όλη τη σημασία της λέξης– κάθε στιγμή, καθημερινή ή πιο ιδιαίτερη, εκφράζοντας τη φροντίδα των ιδιοκτητών που βλέπουν σε κάθε επισκέπτη έναν ξεχωριστό καλεσμένο. Το στέκι του Παγκρατίου, που από το 2012 έφερε σε αυτήν τη γειτονιά της Αθήνας μια νέα άποψη περί αυθεντικότητας, παραμένει πιστό στις αξίες που το ορίζουν ως αληθινό μαύρο πρόβατο.

 

Αρριανού 31, Παγκράτι, 210 7223469 

Facebook: Το μαύρο πρόβατο του Press Café

Οδηγός Γεύσης