Το Μαραμπού γίνεται επτά χρόνων κι αυτός είναι ένας καλός λόγος για να γιορτάσουμε με ένα παγωτό στο χέρι. Ένα παγωτό από τις αμέτρητες γεύσεις που τόσα χρόνια μας έχει προτείνει το παγωτατζίδικο του Παγκρατίου, αποδεικνύοντας –κόντρα σε όσα γνωρίζαμε πριν– πως ακόμα και τα πιο αταίριαστα (φαινομενικά) υλικά μπορούν να συνδυαστούν και να προσφέρουν μια γεύση πρωτόγνωρη. Άλλωστε, αυτή δεν είναι η ουσία της απόλαυσης; Να γεύεσαι κάτι με τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς;

 

Το φυσικό παγωτό που ετοιμάζουν η Βίκυ και ο Ιγκόρ έχει το στοιχείο της ανακάλυψης –και οι ίδιοι πειραματίζονται συνεχώς για να ανακαλύψουν νέους συνδυασμούς– και της εμμονής σε εκλεκτά υλικά, που χωρίς αυτά δεν γίνεται να φτιάξεις ένα αληθινά νόστιμο και ελαφρύ παγωτό. Όταν, ας πούμε, επιλέγεις το καλύτερο γάλα ή μια premium ζάχαρη που χρησιμοποιείς μόνο στην κατάλληλη ποσότητα, τότε η γεύση ξεχωρίζει και το καταλαβαίνεις από την πρώτη δοκιμή. 

 

Μαραμπού: Επτά χρόνια γεμάτα με γεύσεις αληθινού παγωτού
Φωτ.: Αλίνα Λέφα

 

Αποτινάσσοντας την ταμπέλα του «κακού», η ομάδα του Μαραμπού χρησιμοποιεί σοφά κάθε υλικό και πειραματίζεται και φέτος για να παρουσιάσει τα νέα φθινοπωρινά σορμπέ, όπως το σορμπέ ρόδι, το αχλάδι-τζίντζερ, το μήλο και κανέλα, το πορτοκάλι στρατσιατέλα με τσίλι, το σορμπέ μανταρίνι –του ονείρου!– αλλά και το καϊμάκι από πρόβειο γάλα ή τις νέες προτάσεις με πρώτο υλικό το αβοκάντο, τώρα που είναι στην εποχή του. Μετά από επτά χρόνια, δεν χρειάζεται να αναρωτηθείς για το πώς το κάνουν, μόνο ανυπομονείς να σταθείς εκεί, στο γνωστό παράθυρο της Αρχελάου, περιμένοντας ένα κυπελλάκι με αληθινό παγωτό που δροσίζει τη γεύση σου αλλά ζεσταίνει την καρδιά σου. 

 

Αν, πάλι, θέλεις οπωσδήποτε απάντηση στο ερώτημα «πώς φτιάχνεται το παγωτό στο Μαραμπού;», η απάντηση είναι με σοφία, υπομονή και πολλή χαρά. Στο μικρό παγωτατζίδικο του Παγκρατίου εδώ και επτά χρόνια περνάνε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω!

 

Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037 

marabooicecream.gr

Facebook: Maraboo Ice Cream

Instagram: marabooicecream

Οδηγός Γεύσης