Ένα εμπορικό κέντρο θέλεις να τα έχει όλα. Από καταστήματα για shopping μέχρι καφέ και εστιατόρια για φαγητό και ποτό. Το The Mall Athens τα έχει γι' αυτό και αποτελεί τον καλύτερο all day προορισμό για ψώνια, φαγητό και διασκέδαση.

 

Και η πιο αγαπημένη μας "ρουτίνα" έχει περίπου ως εξής: ξεκινάμε το πρωί, κάνοντας βόλτες στα αμέτρητα μαγαζιά του -εκεί όπου βρίσκουμε κυριολεκτικά τα πάντα. Στο ενδιάμεσο κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, παίρνοντας καφεδάκι στο χέρι, για να συνεχίσουμε δριμύτεροι το shopping therapy. Αλλά κάπως χωρίς να το καταλάβεις, η ώρα έχει περάσει, ο καφές τελείωσε προ πολλού και ήρθε η στιγμή για φαγητό.

 

No worries. Ώρα για δεύτερη στάση σε ένα από τα καφέ κι εστιατόριά του για ευχάριστο και πάνω από όλα, γευστικό break, όπου δοκιμάζουμε νόστιμα πιάτα, πίνουμε πρωτότυπα ροφήματα, και φυσικά απολαμβάνουμε τα πιο γευστικά γλυκά, κάνοντας το απαραίτητο refuel για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας.

 

Eμείς ξεχωρίσαμε αυτά που κέρδισαν περισσότερο την προσοχή μας:

 

Yasu

The Mall Athens: 7 +1 προτάσεις καφέ και snack για τους πιο απαιτητικούς foodies
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LiFO

 

Κι όμως υπάρχει γλυκό χωρίς ενοχές και το λένε frozen yogurt. Για μια γλυκιά λιχουδιά, χαμηλή σε λιπαρά, δοκιμάστε αυθεντικό, ελληνικό παγωμένο γιαούρτι και αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη να κάνει τα πιο πρωτότυπα pairing, επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία συνοδευτικών toppings, όπως φρούτα του δάσους, γλυκά του κουταλιού και δημητριακά που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

 

Αγαπημένο spot επίσης και για τα παιδιά, που αγαπούν ιδιαίτερα τις σοκολατένιες γεύσεις, οπότε μπορούν να συνοδεύσουν το frozen yogurt με σιρόπι σοκολάτας γάλακτος, topping με μπισκότα oreo, αλλά και smarties! Και μπορεί εμείς να ήμασταν κάπως τολμηροί με τους συνδυασμούς που επιλέξαμε, όμως ήταν όλοι πεντανόστιμοι και ανυπομονούμε να τους δοκιμάσουμε ξανά. Μαζί και το σούπερ δροσιστικό ρόφημα με γιαούρτι, φράουλα και χυμό από ρόδι!

 

Cinnabon

The Mall Athens: 7 +1 προτάσεις καφέ και snack για τους πιο απαιτητικούς foodies
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LiFO

 

Cinnabon aka το καλύτερο ρολό κανέλας του κόσμου, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου τραβήξει την προσοχή με την τσουρεκένια υφή του και το φθινοπωρινό άρωμα κανέλλας. Ένα μαγαζί-ωδή στα ρολάκια κανέλλας που τόσο αγαπάμε, όπου οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες! Ευφάνταστες παραλλαγές, δημιουργικές προτάσεις και παντρέματα της κλασικής συνταγής με άλλα αγαπημένα γλυκά, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των cinnamon rolls του μαγαζιού.

 

Εμείς δοκιμάσαμε -εννοείται- Caramel Pecanbon, το twist του λατρεμένου Classic roll με δύο διαφορετικά είδη καραμέλας και ψημένα αλμυρά καρύδια πεκάν και το συνοδεύσαμε με το πιο γευστικό Caramel Latte με κρέμα παγωτό, καραμέλα, καφέ και σαντιγί. Και ανυπομονούμε να ξαναπάμε για το έτερο best- seller, το Cookies & Cream Chillatta.

 

Flocafé Espresso Room

The Mall Athens: 7 +1 προτάσεις καφέ και snack για τους πιο απαιτητικούς foodies
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LiFO

 

Αμέτρητες επιλογές καφέ, χορταστικά σνακ, και τα πιο απολαυστικά γλυκά. Τα Flocafé Espresso Room αποτελούν εγγυημένα μία από τις καλύτερες επιλογές, από το πρωί έως το βράδυ, για τον πρώτο πρωινό καφέ, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του shopping, για ένα γρήγορο αλλά χορταστικό σνακ κι ένα απολαυστικό γλυκό ή για να ευχαριστηθείς απλώς τη θέα, πίνοντας έναν από τους προσεγμένους καφέδες του.

 

Ξεκινήσαμε χαλαρά με ένα ζεστό flat white αλλά ήταν θέμα χρόνου να υποκύψουμε στο πιο κρεμώδες, βελούδινο profiterole που θα δοκιμάσεις ποτέ και εννοείται πως επιλέξαμε τη grande εκδοχή. Και μην τρομάζετε από το μέγεθος- επειδή είναι τόσο νόστιμο, που πιθανότατα δεν θα θελήσετε να μοιραστείτε ούτε μπουκιά. Εγγυημένα μπορεί άνετα να το φάει κάποιος μόνος του! Αν πάλι είστε μεγάλη παρέα, βάλτε το απλά στη μέση, πολλά κουταλάκια και η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά- είναι ξανά ζήτημα λεπτών να εξαφανιστεί από το πιάτο! 

 

Kayak

The Mall Athens: 7 +1 προτάσεις καφέ και snack για τους πιο απαιτητικούς foodies
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LiFO

 

Κι επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεΐστικο από το να μοιράζεσαι ένα γευστικό γλυκό, δεν παραλείψαμε να κάνουμε μία στάση στο Kayak, εκεί που οι μυρωδιές της φρεσκοψημένης βάφλας σού "κόβουν την ανάσα".

 

Εμείς προφανώς και την δοκιμάσαμε συνοδεία παγωτού εννοείται, που παράγεται με τις πιο αγνές πρώτες ύλες όπως φρέσκο ελληνικό γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε από τις αμέτρητες γεύσεις- βανίλια Μαδαγασκάρης, σοκολάτα Βελγίου με choco chips, μαστίχα ροζ πιπέρι, lemongrass, σορμπέ από σοκολάτα Valrhona και η λίστα απλά δεν τελειώνει ποτέ…

 

Jerry's The Sweet Foodtruck

The Mall Athens: 7 +1 προτάσεις καφέ και snack για τους πιο απαιτητικούς foodies
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LiFO

 

Η πιο γλυκιά καντίνα του The Mall Athens, το Jerry’s The Sweet Foodtruck σερβίρει τα πιο νόστιμα και ευφάνταστα street food γλυκά, βασισμένα στις ζύμες του μοντέρνου donut και του παραδοσιακού τσουρεκιού. Οι πιο περιζήτητες λιχουδιές του μαγαζιού, περιλαμβάνουν τα sweet burgers, τα πρώτα γλυκά burgers στην Ελλάδα, από κοινού με τα φημισμένα birthday cakes με τα kitkat!

 

Δική μας κλασική κι αγαπημένη επιλογή είναι τα Jerry's Balls, γεμισμένα με σοκολάτα και λουσμένα με διάφορες πραλίνες και φυσικά το διάσημο πλέον Strawburger, το donut με γέμιση από φρέσκες φράουλες, κρέμα μπισκότου και σοκολάτα γάλακτος. Και σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, η εικόνα του foodtruck είναι εμπνευσμένη από το φορτηγάκι του θείου Γεράσιμου (Jerry), που στα 50’s γυρνούσε την Αμερική πουλώντας γλυκά.

 

Be Twins

The Mall Athens: 7 +1 προτάσεις καφέ και snack για τους πιο απαιτητικούς foodies
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LiFO

 

To απαραίτητο break αν θέλεις (και) κάτι αλμυρό. Μας αρέσει αρχικά για την ζεστή του ατμόσφαιρα και τη διακόσμηση που συνδυάζει αρμονικά κλασικά έπιπλα και πίνακες Matisse με μοντέρνα φωτιστικά και inox καμπάνες. Αλλά κυρίως επειδή εκεί θα φάμε το καλύτερο American Burger, χαλαρώνοντας πότε στους αναπαυτικούς καναπέδες του εσωτερικού χώρου, πότε έξω, με την πανοραμική θέα της Αθήνας στα πόδια μας. Κι επειδή μετά το αλμυρό, θέλεις οπωσδήποτε κάτι γλυκό, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το πεντανόστιμο cheese cake! 

 

Palmie Bistro

The Mall Athens: 7 +1 προτάσεις καφέ και snack για τους πιο απαιτητικούς foodies
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LiFO

 

Άνετο περιβάλλον, όμορφη ατμόσφαιρα, καλό φαγητό και προσιτές τιμές. Τα Palmie Bistro είναι για κάθε ώρα, κάθε μέρα, όλη μέρα- για ένα γρήγορο καφέ πριν τη δουλειά, ένα απολαυστικό σνακ ενδιάμεσα στα ψώνια ή στην περίπτωσή μας, ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα το μεσημέρι.

 

Και προφανώς δεν ήμασταν οι μόνοι, αφού την ίδια ιδέα μοιράζονται καθημερινά πολλοί, που επιλέγουν τα Palmie Bistro είτε πριν τα ψώνια τους, είτε μετά «την καταναλωτική τους περιήγηση». Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα μίνι lunch break με μια δροσερή σαλάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, πριν συνεχίσουμε τη μέρα μας;

 

KFC

The Mall Athens: 7 +1 προτάσεις καφέ και snack για τους πιο απαιτητικούς foodies
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LiFO

 

Μια shopping εμπειρία πρέπει πάντα να κλείνει με μια «χορταστική» στάση. Και ως λάτρεις του fried chicken ένας είναι ο «Νο1» προορισμός για το πιο τραγανό και νόστιμο κοτόπουλο: KFC ή αλλιώς το πιο λαχταριστό fried chicken σε παραλλαγές, για κάθε γούστο. 

 

Κάπως έτσι, η πιο tasty crispy chicken εμπειρία ξεκίνησε για εμάς με ένα από τα πιάτα που έχουν ταυτιστεί με τα KFC, το σούπερ δημοφιλές Tower Burger με ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου, hash brown, μαρούλι iceberg, τυρί cheddar, ketchup και μαγιονέζα. Και μπορεί η συγκεκριμένη επιλογή να ήταν αρκετή για εμάς όμως, από το τραπέζι μας δεν έλειπε το πιο κλασικό to share πιάτο, από το KFC menu- τα λατρεμένα nuggets μαζί φυσικά με πατάτες τηγανιτές και αναψυκτικό. 

Οδηγός Γεύσης