ADVERTORIAL

 

Πίσω από την ιδέα στην οποία βασίστηκε ένα από τα τελευταία νέα στέκια του Περιστερίου κρύβονται τρεις φίλοι, o Πάνος, ο Διονύσης και ο Αλέξανδρος, και η απόφασή τους να καλύψουν ένα κενό που υπήρχε στην κατά τα άλλα πλούσια σε επιλογές για έξοδο περιοχή των δυτικών προαστίων. Ένα all-day meeting point για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα early drink με όλα του τα παρελκόμενα. 

 

To Lovely Days θέλει να σου φτιάξει τη μέρα από το ξεκίνημά της. Σε υποδέχεται σε έναν χώρο ζεστό και ανεπιτήδευτο, με το καλογυαλισμένο του μωσαϊκό, το περσικό χαλί και τα έπιπλα που φέρνουν την κλασική ’70s σκανδιναβική αισθητική στο σήμερα, συνδυάζοντάς τη με έντονες χρωματιστές πινελιές και διακοσμητικά από άλλες δεκαετίες.

 

Lovely Days: Στο Περιστέρι για early drinks και την εμπειρία του aperitivo
Αν αγαπάς την αυθεντική εμπειρία του aperitivo, δηλαδή τη συνήθεια των Ιταλών να απολαμβάνουν κρασί ή ποτό μαζί με φαγητό στη μέση για να το μοιράζονται, κάπου μεταξύ μεσημεριανού και βραδινού, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Από το πρωί σερβίρει καλοφτιαγμένους καφέδες, μάτσα, kombutcha, τσάι, φρεσκοστυμμένους χυμούς και άλλα ροφήματα. Μια καλή μέρα, όμως, δεν σε αφήνει ποτέ με άδειο στομάχι. Από νωρίς μπορείς να απολαύσεις τις προσεγμένες προτάσεις του brunch του καταστήματος. Κι αν δεν είσαι πρωινό πουλί, κανένα πρόβλημα. Στο Lovely Days το brunch τραβάει λίγο παραπάνω, συγκεκριμένα μέχρι τις 6, άρα έχεις όλο τον χρόνο που χρειάζεσαι για να απολαύσεις την παραμονή σου εκεί στους δικούς σου ρυθμούς. Bowl γιαουρτιού με φρούτα εποχής, μέλι, ταχίνι και γκρανόλα, πιάτα με τον «βασιλιά του brunch», το αυγό, όπως καγιανάς με ξινομυζήθρα, ομελέτα και τηγανητά με λουκάνικο και ψητή ντομάτα, αλλά και χορταστικά σάντουιτς, όπως τσιαπάτα χαρουπιού με πατέ τόνου ή ολικής με χούμους και σοτέ λαχανικά θα συνοδέψουν τον καφέ ή το early drink όπως τους πρέπει.

 

Αν αγαπάς την αυθεντική εμπειρία του aperitivo, δηλαδή τη συνήθεια των Ιταλών να απολαμβάνουν κρασί ή ποτό μαζί με φαγητό στη μέση για να το μοιράζονται, κάπου μεταξύ μεσημεριανού και βραδινού, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Μπορείς να συνδυάσεις μέχρι αργά το ποτό και το κοκτέιλ σου, μεταξύ άλλων, με πίτσα μαργαρίτα με βασιλικό ή πίτσα με προσούτο και ρόκα, κλασικό hot dog με λουκάνικο Φρανκφούρτης, cheeseburger με μοσχαρίσιο smashed μπιφτέκι και ψωμάκι μπριός, δροσερή μακαρονοσαλάτα με χειροποίητο πέστο και τραγανά στικ μοτσαρέλας.

 

Lovely Days: Στο Περιστέρι για early drinks και την εμπειρία του aperitivo
Κι αν δεν είσαι πρωινό πουλί, κανένα πρόβλημα. Στο Lovely Days το brunch τραβάει λίγο παραπάνω, συγκεκριμένα μέχρι τις 6, άρα έχεις όλο τον χρόνο που χρειάζεσαι για να απολαύσεις την παραμονή σου εκεί στους δικούς σου ρυθμούς. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Αν η ώρα πάει 7-8 και είσαι ακόμα εκεί, μη φύγεις. Θα ακούσεις προσεγμένες μουσικές επιλογές από τους DJs που φέρνει το μαγαζί, με κάποιο από τα signature cocktails ανά χείρας, όπως μια φρουτώδη Berry Root Paloma, ένα Pina Daiquiri ή ένα Ζombie Spritz. Από τον κατάλογο δεν λείπουν, εννοείται, και τα κλασικά κοκτέιλ αλλά και επιλογές μικροζυθοποιίας.

 

Σοφοκλή Βενιζέλου 42

Κολοκοτρώνη 35, Περιστέρι

210 5748048

Instagram: lovely.days.ath

Οδηγός Γεύσης