Μαμά και λουκουμάδες: μπορείς να σκεφτείς κάποιον άλλο συνδυασμό λέξεων που να σου φέρνει αυθόρμητα ένα χαμόγελο χαράς; Το πρότζεκτ που ξεκίνησε πάντως εδώ και δύο χρόνια έχει μοιράσει άπειρα χαμόγελα, αμέτρητα κυπελλάκια γεμάτα γεύση και μια αληθινή έκπληξη με γεύσεις που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει.

 

Το Loukoumother’s ήρθε να πάρει από το χέρι τον παραδοσιακό λουκουμά, αγαπημένο όλων μας, και να τον ανεβάσει σκαλιά ολόκληρα, εκεί όπου η σύγχρονη αισθητική, οι μοντέρνες τεχνικές και τα premium υλικά τον περίμεναν για να του δώσουν μια άλλη μορφή. Γιατί, οk, όλοι θυμόμαστε ως παιδιά πώς είναι να γυρίζει στο σπίτι ο μπαμπάς κρατώντας ζεστούς λουκουμάδες ή με τι λαχτάρα τους απολαμβάναμε αργότερα στις βόλτες μας. Αλλά πόσες φορές να αρκεστείς στο κλασικό μέλι και κανέλα;

 

Loukoumother's
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Εδώ, λοιπόν θα βρεις μια σειρά από γλυκές εκδοχές του λουκουμά –δεν θα το πιστέψεις αν δεν τις δοκιμάσεις– αλλά και την αλμυρή παραλλαγή του που είναι από τις μεγαλύτερες γευστικές εκπλήξεις της ζωής σου. 

 

Εκτός από τις μυστικές συνταγές –δεν θα πάρεις λέξη παραπάνω–, τα ανώτερης ποιότητας υλικά παίζουν βασικό ρόλο σε κάθε συνταγή που ολοκληρώθηκε μετά από πολλούς –πολλούς!– πειραματισμούς. Δεν υπάρχει η οδηγία τι να δοκιμάσεις, πολύ απλά γιατί πρέπει να κάνεις μια ολοκληρωμένη γευσιγνωσία σε αυτό το άκρως πρωτοποριακό street food project. Για να σου φύγει η περιέργεια καλύτερα να ξεκινήσεις από τις αλμυρές προτάσεις. Bolognaise όπου οι ζυμαρένιες μπάλες γεμίζονται με τυρί και περιχύνονται με κιμά (μια μυστική συνταγή), Carbonara με extra τραγανό μπέικον και Double cheese, με το τσένταρ να αναβλύζει από παντού και το τσάτνεϊ ντομάτας να δένει απόλυτα. 

 

Loukoumother's
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Στις γλυκές προτάσεις το banoffee είναι σίγουρα στα top της πρώτης δοκιμής, μαζί με την μπουγάτσα –δυο παραδόσεις συναντιούνται σε ένα κυπελάκι– και το φανταστικό apple crumble που θυμίζει μηλόπιτα και τρώγεται με πάθος. Οι επιλογές είναι πολλές –είπαμε, θα τις δοκιμάσεις όλες–, με τις σοκολάτες και τις πραλίνες να φτιάχνουν από μόνες τους μια κατηγορία (μη τυχόν και σου ξεφύγει το pistachio, θα το μετανιώσεις!)

 

Στο Loukoumother’s με τη vintage αισθητική και τη minimal εικόνα θα βρεις και εκπληκτικό παγωτό μηχανής –και αυτό συνδέεται με παιδικές αναμνήσεις–, μόνο που εδώ φτιάχνεται από φρέσκο γάλα και είναι ό,τι καλύτερο, φυσικά μπορείς να το απολαύσεις σκέτο ή πάνω στους λουκουμάδες σου.

 

Ακριβώς επειδή η χαρά πρέπει να μοιράζεται απλόχερα, το Loukoumother’s, μετά το πρώτο σημείο του Πειραιά, βρέθηκε και στη Νέα Σμύρνη, ενώ πολύ σύντομα ανοίγει το στέκι του Κορυδαλλού και ακολουθούν κι άλλες περιοχές, για να μπορείς να βρίσκεις εύκολα τη μαμά που φτιάχνει λουκουμάδες και να απολαμβάνεις τις ανατρεπτικές συνταγές της.

 

Ακτή Μουτσοπούλου 12, Πειραιάς, 210 4296499 // Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 37, Νέα Σμύρνη, 210 9353813 

Facebook: Loukoumother’s

Instagram: loukoumothers

Οδηγός Γεύσης