Ιταλική φινέτσα, μπαρόκ διακόσμηση, ρομαντικές λεπτομέρειες και θέα στη θάλασσα: η Lollobrigida στην Ακτή Κουμουνδούρου έχει βάλει για τα καλά τη σφραγίδα της στην ιταλική γεύση και φέτος παρουσιάζει ένα μενού ακόμα πιο ιδιαίτερο με τη δημιουργική όσο και τσαχπίνικη ματιά του σεφ Βασίλη Τσατσάκη. 

 

All-day φιλοσoφία για να μπορείς να απολαύσεις όποτε θέλεις τις γεμάτες πάθος στιγμές της Lollobrigida και γεύσεις που μπαίνουν στη μέση για να σε κάνουν να μοιράζεσαι ό,τι σου αρέσει περισσότερο. Το ιταλικό φαγητό είναι σίγουρα αγαπημένη απόλαυση και σε αυτό το μαγαζί του Μικρολίμανου κάθε πιάτο είναι μια μικρή έκπληξη για τις αισθήσεις. Η πίτσα πρωταγωνιστεί στην πιο αυθεντική εκδοχή της. Ψημένη στον ξυλόφουρνο, με εκείνο το χαρακτηριστικό κυψελωτό στεφάνι να αγκαλιάζει τα φρέσκα, διαλεχτά υλικά, είναι η ακαταμάχητη ντίβα του μενού και έρχεται σε διαφορετικές συνταγές για να διαλέξει καθένας τη δική του – και μετά να φάνε όλοι από όλες.

 

Lollobrigida
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Εντυπωσιακή πρόταση η Estrella Lollobrigida με talegio, spianatta, μοτσαρέλα, μαύρο πεκορίνο και τυρί βασιλικού που έρχεται σε σχήμα αστεριού και κλέβει τα βλέμματα. Το ίδιο προσεγμένη και η κατηγορία pasta και risotti με επιλογές που έρχονται από την ιταλική παράδοση και ταιριάζουν απόλυτα σε μια μεσημεριανή συνάντηση ή μια βραδινή βόλτα για φαγητό. Στα πολύ δυνατά πιάτα είναι το Spaghetti Giallo Pescare με ταρτάρ τσιπούρας σε λεμονάτη σάλτσα με κρόκο Κοζάνης και αυγά σολομού, αλλά και το Ravioli con Zuca, ραβιόλι κολοκύθας με γκοργκοντζόλα και φουντούκι. Οι δροσερές σαλάτες και οι επιλογές σε ψητές κοπές συμπληρώνουν το μενού που συνδυάζεται τέλεια με ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο απεριτίβο για τις απογευματινές βόλτες.

 

Επειδή όμως η Lollobrigida ξυπνάει νωρίς, ετοιμάζει και ένα νόστιμο brunch που θα σου φτιάξει τη μέρα, μαζί με τον αρωματικό espresso ή το ρόφημα που θέλεις. Όσο για τα πιάτα πρωινού, εδώ θα βρεις τα φανταστικά Lollocake pancakes με πραλίνα φιστίκι, πραλίνα φουντούκι, μασκαρπόνε, κραμπλ αμυγδάλου, αλλά και τα αλμυρά Fullcake με ψητό λουκάνικο, τσένταρ, αυγό, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας. Τα Croque δεν λείπουν από την κάρτα, όπως ούτε και το healthy super bowl με granola, γιαούρτι, μέλι, φρούτα του δάσους, σπόρους chia και μπανάνα.

 

Lollobrigida
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Στις οικογενειακές βόλτες για brunch παίζει ψηλά το Colosseum που χορταίνει όλη τη φαμίλια, αφού συνδυάζει μια σειρά από προτάσεις, από αυγά μάτια, μέχρι pancakes και φρούτα.

 

Η Lollobrigida δεν είναι μόνο σέξι, είναι και μια πολύ καλή νοικοκυρά που ξέρει να περιποιείται τους καλεσμένους της όπως πρέπει και να τους κάνει να νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα φιλικό σπίτι.

 

Ακτή Κουμουνδούρου 62, Πειραιάς, 211 1160419

Facebook: Lollobrigida Italian All Day Experience 

Instagram: lollobrigida.italianexperience

Οδηγός Γεύσης