Lobby Athens: Ένα στέκι για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Βρεθήκαμε στο αγαπημένο σημείο του κέντρου, δοκιμάσαμε νόστιμα πιάτα και, ήδη, κανονίζουμε την επόμενη επίσκεψη.

Ιωάννα Ζέρβα 11.1.2023 | 14:16
ADVERTORIAL

 

Τα «περίχωρα» της Μητροπόλεως, τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει επάξια μια θέση στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Δυο βήματα από την Ερμού, το κομμάτι αυτό προσφέρει γκάμα επιλογών για έξοδο από νωρίς το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, και μπορώ να πω ότι είναι ένας δρόμος που και έχω τιμήσει δεόντως, αφού τακτικά ξεφυτρώνουν νέα στέκια που αξίζει να δοκιμάσει κανείς.

 

Lobby Athens: Ένα meeting point για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

 

Ένα απο αυτά, βρίσκεται στη συνάντηση των δρόμων Βουλής και Απόλλωνος, απέναντι από το κατάστημα με τις φωτεινές υδρόγειους - οι δεινοί του κέντρου ξέρουν- όπου δίνουν ραντεβού το ποιοτικό και νόστιμο φαγητό, τα καλοφτιαγμένα cocktails, και ένα περιβάλλον κομψής και καθόλου ψυχρής αισθητικής, που σε καλοδέχεται στο κέντρο της Αθήνας μεν, χωρίς στριμώγματα και πολλή φασαρία δε, ακόμη και στα έξω τραπέζια. 

 

Το Lobby Athens, έχει πιάσει τον παλμό του σημείου της πόλης στο οποίο βρίσκεται, αφού συνθέτει ένα περιβάλλον ιδανικό και για πιο επίσημες, αλλά και πιο casual περιστάσεις. 

 

Lobby Athens: Ένα meeting point για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

 

Στα τραπέζια του συναντιούνται παρέες που απολαμβάνουν το φαγητό στη μέση, μιας και το μενού έχει κατά πολύ σχεδιαστεί γύρω από «τη φιλοσοφία του μοιράζομαι». Ακόμη, άτομα που εργάζονται στο κέντρο και μετά το σχόλασμα θέλουν να αποφορτιστούν με ένα hearty γεύμα (σενάριο που με έχει εκφράσει αρκετές φορές και με έχει οδηγήσει μέχρι εκεί), συνδυασμένο με το κατάλληλο ποτό ή με έναν καλό καφέ και ένα ακόμα καλύτερο, ολόφρεσκο γλυκό. Άλλους να απολαμβάνουν ένα σνακ ενώ δουλεύουν στο λάπτοπ τους και άλλους να δίνουν εκεί τα επαγγελματικά ραντεβού τους, σε έναν χώρο που ευνοεί τις συζητήσεις με υπόκρουση τη χαλαρή μουσική, υπό τη συνοδεία φαγητού και ποτού.

 

Lobby Athens: Ένα meeting point για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

 

Εύκολα, λοιπόν, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το Lobby Athens ένα urban meeting point για κάθε περίσταση. Βρεθήκαμε εκεί για βραδινή έξοδο με φίλους, στο τέλος μιας κοπιαστικής μέρας - δοκιμάσαμε κάποια από τα πιάτα που με πολύ μεράκι έχει δημιουργήσει ο σεφ Χάρης Ζευγούλης για το εστιατόριο του λόμπι του ξενοδοχείου-ορόσημου για την περιοχή, Electra Metropolis Athens, και ήδη κανονίζουμε την επόμενή μας επίσκεψη.

 

Το γεύμα μας ξεκίνησε με μια δροσερή σαλάτα με σπανάκι, λευκό κρητικό τυρί, καραμελωμένα καρύδια και τραγανό φύλλο παραδοσιακής πίτας. Ένα πιάτο με ελληνικό χαρακτήρα, μια διαφορετική και ανάλαφρη εκδοχή της σπανακόπιτας σε μορφή σαλάτας.

 

Προτιμήσαμε να μην πάρουμε ατομικά κυρίως, αλλά να ακολουθήσουμε το ύφος του μενού και να επιλέξουμε πιάτα που τρώγονται στη μέση.

 

Lobby Athens: Ένα meeting point για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

 

Μεταξύ άλλων, απολαύσαμε το hot dog με τη μαγιονέζα με κάρι και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, που ενώ είχε μια πιο εστιατορική μορφή από αυτό της καντίνας, δεν ξεχνούσε τον «βρώμικο» χαρακτήρα του ούτε στην ποσότητα ούτε στη γεύση.

 

Lobby Athens: Ένα meeting point για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

 

Ακόμη, δοκιμάσαμε κάποια από τα slider burgers του μενού, τα οποία φυσικά μπορεί κανείς να τα παραγγείλει και ως κυρίως. Από τα αγαπημένα μας ήταν εκείνο με το κατσικίσιο τυρί και τη μαγιονέζα με αγγουράκι πίκλα, το οποίο μας είπαν ότι είναι και ένα από τα best seller πιάτα του μενού, και εκείνο με τα μανιτάρια και την τρούφα, η οποία αναδείκνυε τη γήινη γεύση του μπέργκερ χωρίς να επισκιάζει τα υπόλοιπα υλικά. Το λεπτό, τραγανό και ταυτόχρονα πολύ ζουμερό μπιφτέκι από κιμά Black Angus, ήταν από τα πιο νόστιμα.

 

Μοιραστήκαμε αφράτα bao buns, με τραγανό φιλέτο φρέσκου σολωμού, ιαπωνική σάλτσα BBQ, αβοκάντο και μαγιονέζα κίμτσι, αλλά και τις πολύ ινσταγκραμικές και εξίσου γευστικές τραγανές baby πατάτες, σερβιρισμένες με ένα μελάτο τηγανητό αυγό. Τα πάντα είναι καλύτερα με ένα μελάτο τηγανητό αυγό από πάνω, πόσω μάλλον αυτές οι πατάτες.

 

Lobby Athens: Ένα meeting point για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

 

Φυσικά και συνοδέψαμε το φαγητό μας με το κατάλληλο ποτό. To Lobby Athens εισάγει ένα πολύ ενδιαφέρον concept, όπου προτείνει κάποια από τα πιάτα του μαζί με τον κατάλληλο και πιο ταιριαστό αφρώδη οίνο. Έτσι κι εμείς, αφήσαμε το έμπειρο και πολύ ευγενικό προσωπικό να μας καθοδηγήσει και να απογειώσει τη γευστική εμπειρία με προσεκτικά επιλεγμένες οινικές ετικέτες.

 

Lobby Athens: Ένα meeting point για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

 

Και είχε έρθει η ώρα για το γλυκό. Ή, μάλλον, για τα γλυκά, τα οποία έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά. Ζουμερή σοκολατόπιτα με παγωτό στρατσιατέλα για τους λάτρεις της σοκολάτας, ολόφρεσκη και αρωματική τάρτα μήλου με βουτυράτη βάση και ανάλαφρο παγωτό κανέλας, και ένα πολύ γευστικό carrot cake, ανάλαφρο σαν σύννεφο, το οποίο μου θύμισε κατά πολύ την κλασική, αμερικάνικη συνταγή που κάνουμε και στο σπίτι. Κάτι που μόνο καλό μπορείς να το πεις.

 

Lobby Athens: Ένα meeting point για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

 

Επειδή το μενού κρύβει ακόμη πολλές εκπλήξεις θα βρεθούμε πολύ σύντομα και πάλι σε κάποιο από τα τραπέζια του Lobby Athens, κλείνοντας άλλη μια γεμάτη τρέξιμο και ένταση μέρα, με την πιο επιτυχημένη συνταγή που όλα τα κάνει να μοιάζουν καλύτερα. Καλή παρέα και καλό φαγητό.

 

Lobby Athens, Βουλής 30, Αθήνα

 

Οδηγός Γεύσης