Η γαστρονομία της Ιταλίας είναι τόσο οικεία στην ελληνική γεύση, που καμιά φορά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια από τις δύο κουζίνες σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία. Στο La Gratella αυτή η ζεστασιά της σπιτικής φροντίδας είναι διάχυτη σε όλο τον χώρο και, φυσικά, στις γεύσεις που θα δοκιμάσεις. Η ατμόσφαιρα θυμίζει trattoria σε κάποιο χωριό της Νότιας Ιταλίας με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν, ενώ το μενού τιμά την ιταλική παράδοση με τον καλύτερο τρόπο.

 

Η ναπολιτάνικη πίτσα του Gratella παρασκευάζεται από ζυμάρι που ωριμάζει για 72 ώρες και προσφέρεται σε μια σειρά από προτάσεις όπου πρωταγωνιστούν οι πρώτες ύλες που έρχονται απευθείας από Ιταλία. Ανάμεσα στις επιλογές που πρέπει να δοκιμάσεις είναι σίγουρα η πίτσα Tartufata με κρέμα γάλακτος, κατσικίσιο τυρί, σάλτσα τρούφας και μανιτάρια.

 

La Gratella: Ιταλική γευστική παράδοση σε μια ζεστή ατμόσφαιρα
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Αν είσαι φαν της pasta, τα φρέσκα ζυμαρικά στο La Gratella δίνουν μια άλλη διάσταση στις κλασικές συνταγές, ενώ δεν λείπουν προτάσεις που θα σε εκπλήξουν γευστικά με τον συνδυασμό των υλικών. Τα Paccheri με λουκάνικο Νόρτσια, provola affumicata, κρέμα μαύρης τρούφας, μανιτάρια porcini, πεκορίνο και δεντρολίβανο είναι πράγματι ένα «χαστούκι» γευστικής ικανοποίησης (στη Νάπολη «paccheri» σημαίνει «χαστούκι»), ενώ το ριζότο με μανιτάρια porcini και σάλτσα μαύρης τρούφας παίζει με τα ντελικάτα αρώματα και σε ενθουσιάζει.

 

Τα πιάτα συνοδεύονται από μια λίστα κρασιών με ετικέτες εισαγωγής που δεν θα βρεις αλλού και όλες οι γεύσεις έρχονται και στον χώρο σου με delivery.

 

To La Gratella, που σημαίνει μικρή σχάρα, βρίσκεται σε δύο σημεία, στο Ναύπλιο και στο Χαλάνδρι, για να μοιράζει απλόχερα γεύσεις της ιταλικής παράδοσης με έναν τρόπο που σε κάνει να νιώθεις ότι αυτή είναι η κουζίνα του τόπου σου.

 

La Gratella: Ιταλική γευστική παράδοση σε μια ζεστή ατμόσφαιρα
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

25ης Μαρτίου 21 & Ομήρου, Χαλάνδρι, 210 6851200, Facebook: La Gratella Athens, Instagram: lagratellatrattoria

Οδηγός Γεύσης