Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, εκεί όπου η Κυψέλη μοιάζει περισσότερο με μικρή κοινότητα παρά με απλή γειτονιά του κέντρου, η Κυβέλη παραμένει σημείο κατατεθέν της περιοχής, ως ένα εστιατόριο-μεζεδοπωλείο που τιμά και τις δύο ταυτότητές του, διατηρώντας σταθερή την ποιότητα και τη δημιουργικότητά του.
Ο σεφ Γιώργος Κόντας είναι ο άνθρωπος που βάζει την υπογραφή του σε ένα μενού στο οποίο η γνώση της ελληνικής πρώτης ύλης και η αγάπη για τις σύγχρονες τεχνικές συνεργάζονται άψογα. Το αποτέλεσμα είναι πιάτα για τα οποία επιστρέφεις ξανά και ξανά με τη λαχτάρα να τα γευτείς: σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια, με τσίκνωση Καρπάθου και μαλακιά φέτα, χοιρινό κοντοσουβλάκι με ελληνικά βότανα ή πένες με μανιτάρια και μετσοβόνε.
Την ίδια στιγμή, οι προτάσεις ημέρας αφήνουν τα εποχικά υλικά να κάνουν το δικό τους παιχνίδι μέσα από συνταγές όπως το χιουνκιάρ μπεγιεντί με τη βελούδινη μελιτζάνα, το μοσχαράκι σε σος μοσχολέμονου, τη ρεβιθάδα με ψητή σουπιά ή το κοτόπουλο με μανέστρα, shiitake και φέτα.
Αντίστοιχα γαστρονομική έχει γίνει πλέον και η λίστα κρασιών της Κυβέλης. Μεγαλύτερη, πιο τολμηρή και άκρως ελληνική, περιλαμβάνει επιλογές όπως το Μέγα Σπήλαιο Μαλαγουζιά, το ροζέ Pixie του Κτήματος Μάρκου ή η βαθιά Ραψάνη του Ντούγκου, δίπλα σε πολλές ακόμα ετικέτες αλλά και το in house κρασί, που παραμένει εξαιρετική επιλογή. Μια λίστα φτιαγμένη για pairing, αλλά πάντα στη λογική τού «όλα είναι για μοίρασμα», όπως απαιτεί η κουλτούρα του μεζεδοπωλείου.
Ο εξωτερικός χώρος της Κυβέλης με τις σόμπες για τον χειμώνα και τα νέα φωτιστικά έχει αποκτήσει μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα που τραβάει το βλέμμα από μακριά. Ειδικά για την άνοιξη, ετοιμάζονται εκπλήξεις για να γιορτάσουμε όλοι μαζί μια δεκαετία γεμάτη γεύσεις και στιγμές στο αγαπημένο στέκι της Κυψέλης.
Επτανήσου 15, πλατ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, 210 8219406






- Facebook
- Twitter
- E-mail
0