Στην Ελλάδα τρώμε καλά, αυτό είναι σίγουρο. Επίσης σίγουρο είναι πως κάποια ονόματα βρίσκονται πάντα στην κορυφή της λίστας σου όταν θέλεις να απολαύσεις τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας χωρίς να ρισκάρεις να απογοητευτείς. Ο Κισσός, που αναρριχάται γευστικά στα στενά του Χαλανδρίου, είναι σταθερή επιλογή και στέκι για όσους ξέρουν από καλό φαγητό ή για εκείνους που θέλουν να θυμηθούν πώς είναι ένα σπιτικό γεύμα, εκείνο που φτιάχνεται με τα αγνά υλικά που δίνει κάθε εποχή και σερβίρεται με όλη την αγάπη και την αγωνία να σε χορτάσει και να σε ευχαριστήσει ταυτόχρονα.

Κισσός: Ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις σε μια πλακόστρωτη αυλή.


Από το 1986 ο Κισσός είναι αυτή η οικογένεια που σε καλωσορίζει στον χώρο της με ένα μεγάλο χαμόγελο και σε περιποιείται με τα καλύτερα. Ντολμαδάκια, κολοκυθοκεφτέδες, σκορδαλιά, όλα αυτά που δεν μεταφράζονται σε άλλη γλώσσα –ούτε λεκτικά ούτε γευστικά– δημιουργούν έναν κατάλογο που μένει πιστός στην ελληνική κουζίνα. Κεφτεδάκια, ψητά κρέατα στα κάρβουνα και μια σειρά από μαγειρευτά που συνεχώς ανανεώνονται ανάλογα με την εποχή είναι τα λαχταριστά πιάτα του Κισσού που τώρα την άνοιξη τα απολαμβάνουμε στον εξωτερικό χώρο που μοιάζει με κλασική ελληνική αυλή.

 

Κισσός: Ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις σε μια πλακόστρωτη αυλή.

 

Μια ατμόσφαιρα ζεστή, οικεία, με πρωταγωνιστή τον κισσό που σε περιβάλλει γίνεται ιδανικό σκηνικό για μεσημεριανές ή βραδινές βόλτες. Το κρασί, η μπιρίτσα ή τα αποστάγματα ρέουν στα ποτήρια καθώς απολαμβάνεις κάθε μπουκιά από τις γεύσεις της κουζίνας. Όλα τα πιάτα έρχονται και στον χώρο σου με delivery, ζήτα να ενημερωθείς για τα ολόφρεσκα πιάτα ημέρας που θυμίζουν συνταγές της μαμάς. Ο Κισσός με τις γεύσεις του επιβεβαιώνει γιατί η παραδοσιακή κουζίνα της Ελλάδας είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.

 

Ρούμελης 28, Χαλάνδρι, 210 6840288, www.taverna-kissos.gr 
Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης